Reușită a industriei din România. La Aerostar Bacău s-a realizat cu succes centrul de mentenanță pentru sisteme HIMARS

Darius Muresan |
Data publicării:
Foto: MApN
Foto: MApN

Aerostar Bacău a realizat cu succes, în colaborare cu Lockheed Martin, centrul de mentenanță pentru HIMARS, lansatoarele de rachete care au ținut capul de afiș al războiului rus împotriva Ucrainei.

„Ca rezultat al colaborării între compania Lockheed Martin și Aerostar S.A., s-a realizat Centrul Național de Mentenanță pentru Sistemele HIMARS®, prin Memorandum de Guvern numărul 5555/31.10.2023”, anunță Aerostar Bacău.

2. HIMARS, Ro... (himars-a400m-romania_51182600.jpg)

Ceremonia de inaugurare va avea loc oficial mâine, 30.05.2024, la Aerostar Bacău. 

„La eveniment vor participa oficialități naționale și locale, reprezentanți ai companiilor LOCKHEED MARTIN și AEROSTAR S.A.”, mai precizează sursa citată. 

Armata noastră va deține 54 de lansatoare multiple HIMARS, devenite cu adevărat celebre după ce au fost livrate ucrainenilor care au reușit să facă ravagii prin trupele ruse de ocupație, „vioara întâi” a contraofensivei de succes din vara-toamna lui 2022 fiind reprezentată de HIMARS.

Constractul României pentru HIMARS s-a ridicat la aproximativ 1.5 miliarde de dolari.

Principalele componente ale primului Sistem Lansator Multiplu de Rachete cu bătaie mare - HIMARS care a intrat în dotarea Armatei României au sosit în țara noastră în 2021.

 

Aerostar Bacău, un exemplu de succes pentru industria de apărare din România. Tehnică de ultimă generație precum HIMARS și F-16, mentenanță și upgrade la Bacău

 

3. F-16 al Fo... (whatsapp-image-2024-05-22-at-21-34-38_28795900.jpeg)

F-16 al Forțelor Aeriene române expus la BSDA 2024. Photo source: DefenseRomania

În iarna acestui an ministrul Apărării Angel Tîlvăr a salutat demersurile companiei americane Lockheed Martin de a dezvolta în țara noastră, la Bacău, prin compania Aerostar, Centrul de Mentenanță pentru sistemul HIMARS. Oficialul român a evidențiat, de asemenea, mentenanța aeronavelor F16 din dotarea Forțelor Aeriene Române, prin aceeași companie românească.

Amintim că la finalul anului trecut, Derco, o companie din grupul Lockheed Martin, a semnat un acord cu Aerostar S.A. pentru repararea trenurilor de aterizare, a roților și a frânelor în vederea asigurării mentenanței flotei de avioane F-16 a Forțelor Aeriene Române, reducând timpii de execuție și îmbunătățind logistica pentru pregătirea misiunii.

Totodată, la Aerostar Bacău se va face și modernizarea la următorul standard a avioanelor F-16 achiziționate.

România a achiziționat recent 32 de avioane F-16 Fighting Falcon din Norvegia, la un preț de 388 de milioane de euro, pentru a asigura tranziția către F-35.

Cele 32 de avioane F-16 AM/BM norvegiene sunt în configurație M6.5.2, iar contractul include și motoare de rezervă și suport logistic.

CITEȘTE ȘI: Bacăul, capitala industriei de apărare din România. Ministrul Tîlvăr a vizitat centrele de mentenanță F-16 și HIMARS, dar și fabricile unde se produc drone Watchkeeper X

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2025 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel