Republica Moldova găsește resturi de drone rusești în apropierea graniței cu Ucraina

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Bucăți de dronă rusească de tip Shahed găsite pe teritoriul Republicii Moldova la 11 februarie 2024. Sursa foto: Poliția de Frontieră a Republicii Moldova.
Bucăți de dronă rusească de tip Shahed găsite pe teritoriul Republicii Moldova la 11 februarie 2024. Sursa foto: Poliția de Frontieră a Republicii Moldova.

La 11 februarie, autoritățile din Republica Moldova au descoperit fragmente ale unei drone de tip Shahed în zona de frontieră moldo-ucraineană, la scurt timp după un atac cu drone rusești împotriva regiunii Odesa, a anunțat Poliția de Frontieră a Republicii Moldova. Forțele rusești au lansat trei atacuri cu drone "kamikaze" asupra oblastului Odesa, în noaptea de 9 spre 10 februarie, vizând Odesa și infrastructura portuară dunăreană din districtul Izmail. Au fost raportate patru persoane rănite. Chișinăul suspectează că drona găsită pe teritoriul său a fost doborâtă de apărarea ucraineană în timpul atacului din 9-10 februarie.

Potrivit Republicii Moldova, resturile dronei au fost găsite în apropierea satului Etulia, o așezare de frontieră moldovenească aflată la aproximativ 15 kilometri nord-est de portul ucrainean de pe Dunăre Reni și la aproape 40 de kilometri nord-vest de Izmail.

"Menționăm că nu există riscuri sau pericole pentru comunitățile din zonă", au adăugat autoritățile din Republica Moldova. Accesul la locul prăbușirii a fost restricționat, iar fragmentele au fost trimise pentru expertiză, a precizat Poliția de Frontieră.

"Războiul Rusiei împotriva Ucrainei lovește aproape de casă în Moldova - din nou. Descoperirea resturilor dronei Shahed în sudul Moldovei astăzi servește ca o altă reamintire crudă a realității sumbre cu care ne confruntăm", a declarat Maia Sandu.

"Agresiunea Rusiei pune în pericol întregul continent. Sprijinul pentru Ucraina trebuie să continue".

Anterior, atacurile cu drone rusești împotriva Oblastului Odesa au dus la descoperirea de resturi de drone și pe teritoriul României în toamna anului 2023. Ca răspuns, România a instituit măsuri suplimentare de securitate în regiunea de frontieră, care au inclus construirea de adăposturi și sisteme de apărare aeriană.

Avioanele de vânătoare F-16 turcești staționate în România au fost mobilizate în timpul atacului rusesc asupra Oblastului Odesa din 9-10 februarie.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel