Renunță SUA la decizia de reducere a prezenței militare din Siria și din Orientul Mijlociu? Regiunea cântărește prea mult în calculele americane

Nicolae Iordan |
Data actualizării: | Data publicării:
M2A2 Bradley - Batalionul 4, Regimentul 118 Infanterie, Echipa de luptă a Brigăzii 30 blindate - Garda Națională / Siria, 2019
M2A2 Bradley - Batalionul 4, Regimentul 118 Infanterie, Echipa de luptă a Brigăzii 30 blindate - Garda Națională / Siria, 2019

Surse arabe au dezvăluit că forțele americane și Coaliția Internațională au testat un sistem avansat de apărare antiaeriană la o bază militară din nord-estul Siriei, după ce, marțea trecută, Departamentul de Apărare al SUA a anunțat că 8 militari americani au fost răniți într-un atac cu drone asupra unei baze din Siria.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a explicat că forțele americane au testat un sistem avansat de apărare antiaeriană la baza Kharab al-Jir din zona rurală Hasakah, menționând că un avion militar de marfă care transporta echipamente militare și logistice și muniție a aterizat la bază după testarea sistemului.

Directorul Centrului Rasd pentru Studii Strategice, generalul de brigadă Abdullah Al-Asaad, a declarat pentru cotidianul Arabi21 că forțele americane din Siria își mobilizează forțele și trec la o stare superioară de pregătire pentru luptă, ceea ce înseamnă că "forțele americane testează regiunea înainte de a începe operațiile de luptă care pot avea loc".

 

O etapă pregătitoare pentru o escaladare viitoare

 

Potrivit lui Al-Asaad, Statele Unite se pregătesc pentru o confruntare care ar putea avea loc cu Iranul, a cărei arenă principală este Siria, cu posibilitatea extinderii acesteia în alte țări.

Prin urmare, testarea sistemului de apărare antiaeriană intră în cadrul pregătirilor din partea forțelor terestre, maritime și aeriene americane, indicând o creștere a numărului de forțe terestre americane în Siria și Irak.

În urmă cu câteva zile, Coordonatorul pentru Comunicații Strategice de la Consiliul Național de Securitate al Casei Albe, John Kirby, a anunțat că Statele Unite se pregătesc pentru o serie largă de atacuri iraniene asupra Israelului în zilele următoare.

"În acest moment, este dificil de ghicit dacă va avea loc un atac al Iranului sau al împuterniciților săi și cum va arăta, dar trebuie să fim pregătiți pentru ceea ce ar putea fi o serie mare de atacuri, motiv pentru care am crescut prezența forțelor și capacităților noastre în regiune în ultimele zile".

 

Întărirea capacităților de luptă

 

Pe de altă parte, expertul și analistul militar, colonelul Ahmed Hamada, a explicat că forțele americane testează sistemul "Avenger", care este un sistem de rachete de apărare antiaeriană apropiată.

El a declarat pentru Arabi 21 că misiunea acestui sistem este de a oferi protecție suplimentară bazelor americane din Siria și de a consolida capacitățile de luptă ale Statelor Unite în regiune.

În opinia lui Hamadeh, toate acestea indică faptul că evoluțiile care au loc în regiune au forțat Washingtonul să-și consolideze prezența în Siria, după tendința anterioară de reducere a acestei prezențe.

,,Regiunea Orientului Mijlociu este de mare importanță în calculele americane, iar escaladarea și amenințările înregistrate în regiune împing Washingtonul să își protejeze mai mult bazele, în special în Siria, în care există multe miliții și arme iraniene".

Pentagonul a confirmat săptămâna trecută că 40.000 de soldați americani se află în prezent în Orientul Mijlociu, față de aproximativ 34.000 în circumstanțe normale.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel