Acest lucru amplifică dezbaterea cu privire la posibilele consecinţe asupra securităţii informatice şi a luptei împotriva utilizării internetului în scopuri dăunătoare.
Nedumeriri vizavi de date numită "WHOIS"
Controversa se referă la baza de date numită "WHOIS" ("Cine este" în limba engleză), care poate fi consultată de oricine pe site-ul ICANN, organism internaţional care reglementează internetul. Dar accesul la această bază de date va fi restricţionat odată cu intrarea în vigoare a GDPR la 25 mai deoarece conţine date cu caracter personal.
Guvernul american şi oficiali din domeniul securităţii cibernetice și-au exprimat îngrijorarea vizavi de faptul că se vor trezi în imposibilitatea de a identifica hackeri şi alţi infractori prin intermediul acestei baze de date şi se tem de o recrudescenţă a actelor de piraterie şi a criminalităţii informatice.
Aceste schimbări în funcţionarea WHOIS vin după ani de negocieri între autorităţile europene şi ICANN, care a aprobat recent un plan de acces la baza de date din motive "legitime", cu precizarea că a lăsat interpretarea acestei definiţii serviciilor de înregistrare a numelor de domenii de pe internet.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News