Pentru a recâștiga controlul asupra regiunii Kursk, Putin a trimis 50.000 de soldați din Rusia și Coreea de Nord. NATO sugerează că președintele rus încearcă să recâștige teritoriile pierdute înainte de învestirea lui Trump.
Informațiile militare britanice estimează că, în zilele următoare, este probabil ca Rusia să intensifice atacurile cu drone kamikaze asupra pozițiilor ucrainene, folosind noi locuri de lansare situate în apropierea graniței.
Aproximativ 12.000 de recruți nord-coreeni sunt, de asemenea, probabil să ia parte la luptele pentru regiunea Kursk, ca parte a tratatului militar dintre Federația Rusă și Coreea de Nord încheiat în acest an.
Analiștii ucraineni susțin că Kremlinul poate folosi o contraofensivă la scară largă în regiunea Kursk pentru a intensifica atacurile și pentru a avansa spre regiunea Sumî.
Până acum, Rusia a recăpătat controlul asupra a aproximativ jumătate din teritoriul capturat de forțele armate ucrainene în timpul operațiunii care a început în august.
Pierderile Rusiei bat toate recordurile. Putin e dispus la pierderi majore în schimbul unei poziții cât mai avantajoase la viitoarele negocieri
Un Il-76 transportând parașutiști militari ruși. Sursă foto: Ministerul Apărării din Federația Rusă
Diplomații occidentali și-au exprimat îngrijorarea că Putin va încerca să finalizeze redobândirea teritoriului din regiunea Kursk înainte de inaugurarea lui Trump, pentru a consolida poziția Rusiei în viitoarele discuții de pace.
Telegraph notează că Rusia a intensificat atacurile pe linia frontului. În octombrie, forțele ruse au capturat mai mult teritoriu în Ucraina decât în oricare altă lună de la jumătatea anului 2022, dar costurile sunt enorme.
Potrivit ministrului britanic al apărării, John Healey, pierderile rușilor de personal și echipamente în războiul din Ucraina au atins chiar un nou maxim, în octombrie.
Rusia a pierdut 42.000 de soldați în luna octombrie, adică o medie de e 1.354 de morți și răniți.
În două luni, Rusia a pierdut 80.000 de soldați, adică cu 20.000 mai mult decât au pierdut americanii în 20 de ani în războaiele din Irak și Afganistan, potrivit Institutului pentru Studiul Războiului.
Cum poate fi explicată această tactică nesăbuită, care desconsideră total viața militarilor? Rusia presupune că după venirea lui Trump va avea loc o înghețare a conflictului și până atunci vrea să câștige cât mai mult teritoriu. Kremlinul știe că o înghețare a conflictului va fi realizată, cel mai probabil, pe linia frontului de la momentul negocierilor, așa că încearcă să controleze cât mai mult teritoriu.
Pierderi uriașe de tehnică de luptă
Tehnică rusă pierdută în Ucraina. Tancurile sovietice care sunt lovite în compartimentul depozitului de muniție explodează și, de cele mai multe ori, turela este detașată de restul tancului. Dacă echipajul se află în interior, nu are nicio șansă de supraviețuire / Foto: Forțele armate ale Ucrainei
Pierderile în creștere sunt evidențiate și de numărul de piese confirmate de echipament pierdut, pe care Oryx le înregistrează pe baza fotografiilor.
Doar în ultimele două luni, Rusia a pierdut 197 de tancuri, 661 de vehicule blindate de transport de trupe și 65 de piese de sisteme de artilerie de calibru mare, adică obuziere de 122 mm și 152 mm, fie remorcate, fie autopropulsate. În acest timp, rușii au câștigat 1.517 kilometri pătrați de teritoriu.
Numărul tot mai mare de pierderi este legat de intensitatea tot mai mare a luptei, rușii încercând să cucerească întreaga regiune Donețk. Conducerea rusă recurge adesea la atacuri în valuri de infanterie, rezultând pierderi grele.
Pierderile atât de mari determină Rusia să desfășoare din ce în ce mai mult tehnologie veche și veche din epoca sovietică.
De la începutul războiului, rușii au pierdut:
3.549 de tancuri (printre care 1.400 de T-72, 1.006 de T-80, 168 de tancuri T-90),
4.955 de vehicule de luptă de infanterie,
2.274 de vehicule blindate de transport de trupe,
417 tunuri și mortiere remorcate de calibrul 100 mm sau mai mare,
849 de tunuri autopropulsate, lansatoare de rachete multiple (Grad, Smerch, TOS-1A, Uragan)
285 de sisteme antiaeriene (inclusiv zeci de lansatoare S-300 și S-400)
132 de aeronave militare (printre care, 3 MiG-31BM, 35 de Su-25, 14 Su-24, 2 Su-27, 12 aeronave multirol Su-30SM, 36 de bombardiere de front Su-34, din care 4 au fost deteriorate, un avion Su-34M, 7 avioane multirol Su-35S, 1 Su-57 Stealth a fost deteriorat, 4 bombardiere strategice Tu-22M3, din care unul avariat la sol, 3 avioane tip post de comandă aeropurtat Il-22, 2 avioane tip ”AWACS” Beriev A-50),
147 de elicoptere.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News