Realegerea „liberă” a lui Lukașenko în Belarus va fi supervizată de Armata Rusiei

Ionel Copcea |
Data publicării:
Sursa foto: Captură video
Sursa foto: Captură video

Grupul de monitorizare Belarusian Hajun Project a atras atenția, pe 23.10.2024, că alegerile prezidențiale de anul viitor din Republica Belarus ar putea avea loc sub controlul Forțelor Armate ale Federației Ruse.

După cum au informat membrii grupului, în urma unei reuniuni a Consiliului comun al Ministerelor Apărării din Republica Belarus și Federația Rusă, care s-a desfășurat astăzi la Minsk, ministrul apărării, Viktor Khrenin, a anunțat că Statul Major General a început pregătirile pentru exercițiul strategic ruso-belarus Vest-2025.

Cu toate acestea, potrivit datelor prezentate anterior de Grupul de monitorizare, pregătirile pentru exercițiul ruso-belarus nu au început astăzi, ci cel puțin în luna septembrie, când o delegație de militari ruși a sosit la Minsk.

Trebuie remarcat faptul că astăzi, la numai 10 minute după declarația lui Khrenin, a fost anunțată și data oficială a alegerilor prezidențiale din republica Belarus, respectiv 26 ianuarie 2025.

Deocamdată, nu a fost precizată și perioada  de desfășurare a exercițiului strategic Vest-2025, dar din informații anterioare se cunoaște faptul că militarii ruși vor începe să sosească în Republica Belarus încă de la sfârșitul acestui an. Prin urmare, există o mare probabilitate ca alegerile prezidențiale din 2025 să aibă loc în condițiile prezenței unui contingent mare al Forțelor Armate ale Federației Ruse în Republica Belarus.

Potrivit membrilor Grupului de monitorizare Belarusian Hajun Project, istoria modernă cunoaște mai multe exemple despre modul în care voințele oamenilor sunt exprimate cu sprijinul “baionetelor rusești”.

Planificarea exercițiului Vest pentru anul 2025 a fost confirmată astăzi, pentru prima dată, și de ministrul rus al apărării, Andrei Belousov, aflat la Minsk. Acesta a precizat că planul exercițiului va ține cont de amenințările moderne la adresa securității celor două țări, precum și de situația în curs de dezvoltare în zona operației militare speciale.

“Intenționăm să menținem o intensitate ridicată a nivelului de pregătire pentru luptă. Punctul culminant al acestuia în anul 2025 va fi reprezentat de exercițiul strategic comun Vest. La baza planului de desfășurare a acțiunilor trupelor vor sta amenințările moderne pentru Federația Rusă și Republica Belarus, inclusiv în zona operației militare speciale”, a spus Belousov, vorbind la sfârșitul reuniunii comune a reprezentanților Ministerelor Apărării din cele două țări.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel