Real vorbind, Ucraina duce lipsă de armament: Zelenski califică întârzierile legate de furnizare drept ,,cea mai mare tragedie a războiului''

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Photo source: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine
Photo source: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine

Ucrainei îi lipsesc armele, inclusiv cele necesare pentru echiparea noilor brigăzi care urmează să fie formate după încheierea procesului de recrutare. Acest aspect a fost evidențiat într-un raport al Institutului pentru Studiul Războiului (ISW) cu sediul la Washington și de președintele ucrainean Volodimir Zelenski într-un interviu acordat Bloomberg.

,,Ucraina își rezolvă problemele de personal și formează mai multe noi brigăzi, însă aprovizionarea întârziată și insuficientă cu arme occidentale o va împiedica probabil să înarmeze toate aceste brigăzi", au declarat analiștii ISW.

Aceștia au subliniat, de asemenea, că asistența de securitate adecvată și în timp util din partea Occidentului va determina când și în ce măsură forțele ucrainene vor fi capabile să lanseze o contraofensivă în viitor.

Iar capacitatea Ucrainei de a desfășura operațiuni contraofensive semnificative la momentul ales de ea "este crucială pentru evitarea unui război prelungit", a declarat ISW.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a plâns, de asemenea, de întârzierile cu livrarea de arme, scrie Bloomberg, analizând un interviu de aproape o oră cu președintele.

Zelenski a comentat lipsa acută de armament cu care se confruntă Ucraina:

,,Avem brigăzi fără arme. Avem o rezervă. Avem 14 brigăzi care nu sunt echipate, care nu au armele corespunzătoare, care au fost deja aprobate, care au fost discutate. Armele ar trebui să vină, dar, din păcate, vin încet".

Bloomberg îl citează pe Zelenski spunând că forțele Kievului sunt într-o poziție mai bună decât acum 3 luni în ceea ce privește mobilizarea, astfel încât noua contraofensivă este o chestiune de înarmare a brigăzilor.

,,Vom avea acțiuni contraofensive atunci când suntem pregătiți. Suntem pregătiți atunci când sosesc armele, iar acestea nu sunt aici astăzi", a declarat Zelenski.

,,Acesta nu este un impas, este o situație problematică. Problema poate fi rezolvată dacă există dorință și echipamente. Noi avem dorința, dar echipamentele nu au venit, cum se spune", a adăugat el cu privire la starea războiului.

Zelenski a lăudat pachetul de ajutor de 61 de miliarde de dolari aprobat de Congresul SUA în acest an - după o întârziere de șase luni. El a adăugat însă că este nevoie de prea mult timp pentru ca echipamentele să ajungă în prima linie a frontului, relatează Bloomberg.

,,Aceasta este cea mai mare tragedie a acestui război, că între decizie și fapta reală, din păcate, avem un drum lung, lung, lung de parcurs", a spus Zelenski.

În timpul interviului, președintele ucrainean a mai spus că este pregătit să se întâlnească cu Trump pentru a asculta propunerile echipei sale și "pentru a nu avea nicio surpriză care ar putea fi tragică pentru Ucraina":

,,Vreau să înțeleg ce vrea să spună... Ei nu pot planifica viața mea și viețile oamenilor și copiilor noștri".

,,Vrem să înțelegem dacă vom avea un sprijin puternic din partea SUA în noiembrie sau dacă vom fi lăsați singuri", a adăugat Zelenski.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel