“A fost elaborat un proiect de lege care va permite confiscarea banilor, obiectelor de valoare și a altor bunuri folosite sau destinate finanțării activităților infracționale împotriva securității Federației Ruse, precum și, prin hotărâre judecătorească, privarea de titluri onorifice pentru următoarele infracțiuni: diseminarea cu bună știință a unor informații false despre utilizarea Forțelor Armate ale Federației Ruse (articolul 207.3 din Codul penal) și apeluri publice pentru activități extremiste (articolul 280 din Codul penal)”, a scris Volodin pe canalul său de Telegram.
Potrivit declarațiilor sale, care au fost preluate de agenția de presă Interfax, demersul legislativ se referă și la apeluri publice pentru acțiuni care vizează încălcarea integrității Federației Ruse (articolul 280.1 din Codul penal), acțiuni publice referitoare la discreditarea Forțelor Armate ale Federației Ruse (articolul 280.3 din Codul penal) sau apeluri publice pentru activități îndreptate împotriva securității statului (articolul 280.4 din Codul penal).
Acest lucru va afecta, de asemenea, solicitările pentru introducerea de sancțiuni împotriva Federației Ruse și a cetățenilor săi (articolul 284.2 din Codul penal), acordarea de asistență în executarea deciziilor organizațiilor internaționale la care Federația Rusă nu participă sau ale unor organisme guvernamentale străine (articolul 284.3 din Codul penal)și reabilitarea nazismului (articolul 354.1 din Codul penal).
“Toți cei care încearcă să distrugă Rusia sau o trădează trebuie să sufere o pedeapsă binemeritată și să compenseze prejudiciul cauzat țării prin confiscarea proprietăților”, consideră Volodin.
Orice critică adusă Armatei Rusiei se pedepsește cu închisoarea până la 15 ani. Rusia se folosește de pedepse pentru a înăbuși orice formă de disidență civică după invadarea Ucrainei
După cum a precizat acesta, proiectul de lege va fi introdus în Duma de Stat (camera inferioară a Parlamentului rus) luni, 22 ianuarie.
Comentariul autorului: La scurt timp după invadarea Ucrainei în anul 2022, autoritățile de la Moscova au declarat drept ilegale criticile la adresa armatei ruse. De atunci, mii de persoane au fost reținute pentru astfel de infracțiuni.
Cei care răspândesc presupuse informații false despre armată riscă pedepse de până la 15 ani de închisoare.
Oficialii ruși se folosesc de astfel de pedepse pentru a înăbuși orice formă de disidență civilă.
În conformitate cu legislația actuală, orice informație despre invazia în Ucraina, care nu provine din surse guvernamentale oficiale, poate fi considerată falsă și pedepsită cu începerea urmăririi penale.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News