Războiul din Ucraina se află într-un impas, dar Rusia nu este pregătită să negocieze, iar Putin nu poate fi de încredere

Cristian Soare |
Data publicării:

Din punct de vedere militar, războiul din Ucraina este un impas", afirmă fostul șef al Statului Major Interarme, generalul Mark Milley, în cadrul unei reuniuni organizate la Universitatea Princeton care a avut ca tema provocărilor globale. Generalul american subliniază că Rusia nu a reușit să își atingă obiectivele, iar forțele ruse au suferit pierderi semnificative pe parcursul derulării războiului de agresiune pe care îl duce împotriva Ucrainei.

Potrivit lui Milley, într-o situație în care niciuna dintre părțile implicate în război nu își poate atinge obiectivele militare, este necesar un proces de negociere, însă Rusia a demonstrat că nu este pregătită pentru negocieri, iar Putin însuși nu poate fi de încredere.

,,Este puțin probabil ca cineva să poată ajunge la o soluție politică prin mijloace militare. Prin urmare, ambele părți trebuie să recunoască acest lucru și să găsească o metodă alternativă de rezolvare a problemei politice - negocierile. Dar trebuie să fim realiști - este clar că rușii nu sunt pregătiți pentru negocieri. Putin nu este un partener de negociere de încredere", spune Mark Milley.

Acesta subliniază că decizia de a purta discuții va aparține Ucrainei. În același timp, el subliniază că nici Ucraina nu este pregătită pentru negocieri în acest moment: ,,Niciuna dintre părți nu este pregătită să negocieze și vor continua să se atace militar dacă nu se întâmplă ceva cu adevărat imprevizibil și neașteptat pe câmpul de luptă".

 

Războiul din Ucraina nu are o rezolvare militară

 

Generalul american adaugă că, în opinia sa, războiul din Ucraina nu are o rezolvare care să fie pur militară..

Fostul șef al Statului Major Interarme SUA subliniază că Putin intenționează să reînvie ceva asemănător Imperiului Rus, precum și să creeze o zonă tampon în apropierea granițelor sale și să distrugă strategic NATO și să îl separe de Statele Unite.

,,Trebuie să continuăm să sprijinim Ucraina, să furnizăm asistență militară, să furnizăm arme. Nu putem recompensa agresiunea [lui Putin]. Avem nevoie ca Ucraina să continue să lupte, trebuie să ne asigurăm că Rusia nu câștigă", spune Milley.

În același timp, acesta subliniază că furnizarea de arme suficiente Ucrainei și ridicarea armatei ucrainene până la punctul în care ar putea alunga 300 000 de soldați ruși de pe teritoriul ucrainean poate fi un obiectiv militar de neatins.

 

Kremlinul speră la un conflict înghețat în Ucraina

 

Potrivit estimărilor generalului Milley, dimensiunea forțelor ruse de ocupație pe teritoriul Ucrainei este acum de aproximativ 200.000 de soldați și, potrivit acestuia, acesta este al treilea set de forțe terestre ruse implicate de când Rusia desfăşoară aceasta agresiune militară împotriva Ucrainei.

În total, potrivit lui Milley, forțele terestre ruse au inregistrat peste 400.000 de morți și răniți în Ucraina și au pierdut echipamente terestre, tancuri și infanterie motorizată.

Un punct de vedere diferit cu privire la posibilitatea victoriei militare a Ucrainei pe câmpul de luptă, în condițiile unui sprijin suficient, este exprimat de generalul american în retragere Ben Hodges.

"Administrația prezidențială a SUA a făcut o treabă excelentă în concentrarea atenției a cincizeci de țări asupra ajutorării Ucrainei", spune Hodges.

El subliniază că SUA se concentrează pe gestionarea riscurilor privind o eventuală escaladare, nu pe înfrângerea Ucrainei: "Administrația noastră, guvernul german și alte câteva guverne nu s-au angajat pe deplin să ajute Ucraina să învingă".

În opinia sa, Kremlinul speră la un conflict înghețat în Ucraina și la anumite acorduri de pace pe care Rusia nu le va onora în cele din urmă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel