Război de uzură? "Teoria victoriei" formulată de Vladimir Putin, explicată de experţii Institutului pentru Studiul Războiului

Cristian Soare |
Data publicării:
Obuzier de 240 mm 2S4 „Tyulpan” al trupelor ruse. Sursa foto: Ministerul rus al Apărării.
Obuzier de 240 mm 2S4 „Tyulpan” al trupelor ruse. Sursa foto: Ministerul rus al Apărării.

Vineri, 7 iunie, în timpul discursului său de la Forumul Economic Internațional de la Sankt Petersburg, dictatorul rus Vladimir Putin și-a prezentat așa-numita teorie a victoriei.

Aceasta prevede că forțele de ocupație își pot continua înaintarea treptată, pas cu pas, pentru a facilita continuarea unui război de uzură.

Acest lucru a fost raportat de RBC-Ucraina, făcând referire la un raport al Institutului pentru Studiul Războiului (ISW).

Putin afirmă că Rusia nu are nevoie să efectueze o altă chemare a rezerviștilor similară cu mobilizarea parțială din septembrie 2022, deoarece Rusia se presupune că nu caută căi rapide către obținerea victoriei. El i-a asigurat pe ruși că nu va exista un nou val de mobilizare.

Teoria lui Putin se bazează pe presupunerea că forțele ucrainene nu vor putea elibera un teritoriu semnificativ, în timp ce forțele rusești vor obține succese tactice treptate, în ciuda pierderilor grele.

Evaluarea lui Putin este întărită de recentele întârzieri în ceea ce privește asistența occidentală. Analiștii ISW consideră, de asemenea, că restricțiile privind sprijinul occidental îl vor încuraja pe Putin să continue operațiunile lente, dar eficiente pe front. Cu toate acestea, această strategie se bazează, de asemenea, pe capacitatea Rusiei de a menține inițiativa pe întreaga linie de front.

Potrivit experților, forțele ucrainene ar putea recâștiga inițiativa prin rezolvarea problemelor legate de resursele umane și de armament.

"Prin urmare, eforturile Rusiei de a împiedica Ucraina să acumuleze personalul și resursele de care are nevoie pentru a contesta inițiativa fac parte dintr-o abordare de război de uzură", se arată în raport.

În ultimele luni, forțele rusești au intensificat atacurile. Forțele ruse de ocupație încearcă în mod activ să spargă apărarea ucraineană în regiunea Donețk. Cele mai intense bătălii sunt în curs de desfășurare în direcțiile Pokrovsk și Khorlivka.

În plus, rușii își continuă înaintarea în nordul regiunii Harkov. Statul Major General al Ucrainei a raportat că ocupanții au fost opriți, iar aceștia sunt implicați în lupte urbane în Vovchansk.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel