Tom Lalliberty, vicepreședinte al departamentului de Apărare Integrată Antiaeriană și Anti-Rachetă din cadrul Raytheon Sisteme Integrate de Apărare a declarant ca acesta actualizare oferă garanţia că apărarea aeriană și anti-rachetă a Germaniei va fi la cele mai înalte standarde până cel puţin în anul 2035.
Modernizarea sistemului de apărare aeriană va asigura că Germania rămâne aliniată la aceleaşi standarde cu aliații săi din UE și NATO care folosesc sistemul anti-rachetă Patriot.
Modernizarea continuă a sistemului Patriot este finanțată de un consorțiu format din 16 națiuni. Țările membre care utilizează sistemul Patriot se pot antrena și pot opera împreună acest sistem.
Printre țări se numără SUA, Olanda, Germania, Japonia, Israel, Regatul Arabiei Saudite, Kuweit, Taiwan, Grecia, Spania, Republica Coreea, Emiratele Unite, Qatar, România, Polonia și Suedia. Pe lângă interoperabilitate, alte avantaje de a fi parte a consorțiului includ împărțirea costurilor pentru actualizări și accesul la îmbunătățiri.
Sistemul Patriot de la Raytheon protejează împotriva unei game extinse de ameninţări aeriene ce include aeronave, rachete balistice tactice, rachete de croazieră şi vehicule aeriene autonome.
Sistemul de Apărare Integrată Antiaeriană și Anti-rachetă Patriot a fost priectat şi gândit să poată primi îmbunătățiri continue. Aceste angajamente au fost posibile, deoarece Patriot este construit pe o fundație de peste 3.000 de teste la sol și peste 1.400 de teste de zbor.
Patriot a fost folosit cu succes de mai mult de 250 de ori în luptă pentru a apăra forțele aliate și populațiile civile împotriva aeronavelor ostile, drone și rachete balistice tactice.
Site-ul companiei Raytheon a declarat că din ianuarie 2015, Patriot a interceptat peste 100 de rachete balistice în operațiuni de luptă din întreaga lume; mai mult de 90 dintre aceste interceptări au fost făcute cu rachete îmbunătățite.
Site-ul companiei Raytheon a declarat că din ianuarie 2015, Patriot a interceptat peste 100 de rachete balistice în operațiuni de luptă din întreaga lume; mai mult de 90 dintre aceste interceptări au fost făcute cu rachete îmbunătățite.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News