Serviciul Federal din Securitate (FSB) din Rusia a torturat cel puţin şase persoane, se menţionează în raport.
Un jurnalist freelancer a fost forţat să facă o "mărturie" despre presupusa cooperare cu serviciile secrete ucrainene care a fost apoi arătată la televiziunea rusă de stat, adaugă raportul.
Ca putere ocupantă, Moscova nu ar trebui să susţină transferul de cetăţeni ruşi spre acest teritoriu, mai afirmă autorii raportului.
Peste 200.000 de cetăţeni ruşi s-au mutat în Crimeea începând cu 2014, conform statisticilor oficiale ale Rusiei.
În acelaşi timp, aproape 50.000 de foşti locuitori din Crimeea sunt înregistraţi ca refugiaţi în Ucraina.
Kievul a acuzat în mod repetat Moscova că a orchestrat transferuri ţintite de populaţie pentru a consolida puterea Rusiei în zonă.
Represiune împotriva celor care s-au opus anexării
În plus, nu a fost lansată nicio anchetă asupra dispariţiei a 43 de persoane, dintre care 11 sunt în continuare dispărute, de la anexarea peninsulei de către Rusia, mai atrage atenţia raportul.
Cel puţin o persoană a fost răpită şi s-a dovedit că a fost ucisă.
Persoane care s-au opus anexării au fost judecate in absentia de către autorităţile locale fără posibilitatea unei apărări corespunzătoare. Au fost date sentinţe pe baza declaraţiilor unor martori anonimi, în timp ce inculpaţii au avut acces limitat la reprezentare legală.
Rusia a luat ca ţintă de asemenea minorităţile, prin arestări arbitrare şi raiduri împotriva comunităţilor religioase, printre care minoritatea tătarilor musulmani şi adepţii Martorilor lui Iehova, continuă raportul
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News