Rapoarte: Oficiali americani avertizează Israelul că are un timp limitat înainte ca sprijinul pentru război să scadă

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Armata israeliană, foto IDF, facebook
Armata israeliană, foto IDF, facebook

Administrația președintelui american Joe Biden se confruntă cu presiuni tot mai mari la Washington pentru a schimba cursul războiului purtat de Israel împotriva grupării teroriste Hamas din Gaza și pentru a face apel public la o încetare a focului, a relatat vineri presa americană, în timp ce administrația se teme că imaginile cu distrugerile provocate în Fâșie ar putea izola Israelul pe scena mondială.

Potrivit CNN, înalți oficiali ai administrației Biden au avertizat din ce în ce mai mult Israelul că va deveni din ce în ce mai dificil să urmărească obiectivul Ierusalimului de a răsturna Hamas în Gaza, unde gruparea se află la putere din 2007, din cauza protestelor internaționale, și că există un timp limitat pentru a face acest lucru cu sprijinul deplin al SUA.

Publicația a citat surse anonime care au afirmat că apropiații consilieri ai lui Biden cred că ar putea fi o chestiune de săptămâni până când Casa Albă va fi obligată să ceară o încetare a focului.

Războiul Israelului împotriva Hamas a fost declanșat la 7 octombrie, când aproximativ 3.000 de teroriști Hamas au luat cu asalt sudul Israelului, ucigând 1.400 de persoane și luând cel puțin 240 de ostatici, majoritatea civili.

Marea majoritate a celor uciși în timp ce atacatorii au ocupat comunitățile de frontieră erau civili - inclusiv bebeluși, copii și bătrâni. Familii întregi au fost executate în casele lor, iar peste 260 de persoane au fost măcelărite la un festival în aer liber, multe dintre acestea pe fondul unor acte de brutalitate oribile ale teroriștilor, în ceea ce Biden a numit "cel mai grav masacru la adresa poporului evreu de la Holocaust încoace".

Ca răspuns la aceste crime, Israelul a promis că va eradica gruparea teroristă și îi va distruge infrastructura și, de atunci, a lovit mii de ținte ale Hamas în interiorul Fâșiei cu lovituri aeriene și o operațiune terestră în curs de desfășurare. Israelul afirmă că vizează toate zonele în care operează Hamas, încercând în același timp să reducă la minimum victimele civile.

De la începutul războiului, SUA au subliniat că Israelul are dreptul de a se apăra în fața terorii și au condamnat fără echivoc atacurile comise de Hamas.

La 18 octombrie, Biden a sosit în Israel pentru o vizită în regim de urgenţă, prima călătorie în Israel pe timp de război a unui președinte american în exercițiu, în semn de susținere în fața tragediei și pentru a se întâlni cu înalți oficiali, precum și cu familiile celor ținuți ostatici în Gaza.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel