Atac masiv al Rusiei în Ucraina: Rachetele hipersonice Kinjal au lovit Kievul și Lvivul, în timp ce polonezii au ridicat din nou F-urile de la sol

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:
O rachetă hipersonică Kh-47M2 Kinzhal ALBM transportat de un avion Mikoyan MiG-31K. Sursa foto: Kremlin.ru.
O rachetă hipersonică Kh-47M2 Kinzhal ALBM transportat de un avion Mikoyan MiG-31K. Sursa foto: Kremlin.ru.

Un alt atac cu rachete rusești în noaptea de miercuri a vizat, printre altele, capitala ucraineană Kiev și a atacat cu drone orașul Lviv din vestul Ucrainei.

În cursul nopții și al dimineții de 04.09.2024, Forțele Armate ale Federației Ruse au executat atacuri asupra unor ținte de pe teritoriul Ucrainei, vizând atât linia frontului, cât și obiective din spatele acesteia.

Atacul rusesc a avut impact și în Polonia vecină, care a desfășurat miercuri aeronave proprii și aliate pentru a asigura siguranța spațiului său aerian.

În special, a fost raportată o serie de atacuri asupra rezervelor transferate de armata ucraineană în direcția Pokrovsk. Potrivit ultimelor date, este vorba despre unități de rezervă, care au fost aduse din Krivoi Rog, precum și din regiunile Zaporojie și Herson. De asemenea, au fost executate lovituri asupra unor ținte chiar din Krivoy Rog.

Partea ucraineană a confirmat o serie de explozii puternice în localitatea Lviv din vestul țării.

 

Morți și răniți, inclusiv copii după atacul cu rachete hipersonice Kinjal din Lviv

 

După câte se pare, Forțele Aerocosmice ale Federației Ruse au întrebuințat cel puțin două rachete hipersonice Kinjal. Una dintre rachete a lovit un punct de dislocare a personalului armatei ucrainene.

Potrivit autorităților ucrainene, numărul răniților din Lviv a crescut la 35, inclusiv cinci copii. Trei persoane au murit deja în Lviv, inclusiv o fată de 14 ani

Mai multe explozii au fost semnalate în noaptea de miercuri și în regiunea Sumî. Unități aparținând Forțelor Armate ale Ucrainei au fost lovite cu rachete balistice. Țintele au fost reprezentate de un punct de comandă și un centru de comunicații, folosite de armata ucraineană pentru coordonarea acțiunilor în timpul invaziei în regiunea Kursk.

Canalele locale de pe Telegram au vorbit despre o serie de sosiri ale rachetelor rusești și în zona Luțk (centrul administrativ al regiunii Volîn). Este vorba despre cea de-a treia lovitură executată de trupele rusești în regiune în ultimele 8-10 zile.

De asemenea, atacul nocturn al trupelor ruse a vizat și o serie de ținte din regiunile Odesa, Kiev și Harkiv. Între altele, au fost avariate obiective ce conțineau vehicule folosite de Forțele Armate ale Ucrainei.

 

Pe lângă rachete hipersonice Kinjal lansate de pe MiG-31K, ocupantul a lovit masiv Ucraina și cu Kh-101 și Kh-22

 

Comentariul autorului: Deocamdată, oficialii militari ucraineni nu au prezentat un bilanț oficial al atacului rusesc din această noapte, ceea ce înseamnă că alertele aeriene încă mai sunt în vigoare în anumite regiuni ale Ucrainei. Însă, din mesajele postate de reprezentanții Forțelor Aeriene pe rețelele de socializare se poate aprecia că atacul a fost unul de intensitate medie, fiind vorba, probabil, de câteva zeci de rachete și drone.

Pe lângă decolarea de pe aerodromul din Savasleika a avioanelor MiG-31K, purtătoare de rachete Kinjal, reprezentanții militari ucraineni au mai anunțat prezența în spațiul aerian rus a unor bombardiere strategice Tu-95MS, care au decolat de pe aerodromul Olenya din regiunea Murmansk. De asemenea, în zona Mării Negre, au fost semnalate două bombardiere cu rază lungă de acțiune Tu-22M3.

Din analiza acestor informații, rezultă faptul că partea rusă a întrebuințat, pe lângă rachetele hipersonice Kinjal, și rachete de croazieră Kh-101 și Kh-22. Probabil că, trupele ruse au folosit și rachete balistice Iskander-M, cel puțin în regiunea Sumy de la frontiera cu Rusia. În același timp, se poate presupune că pe cerul Ucrainei au evoluat și nelipsitele drone de atac de tip Shahed (Geran). 

CITEȘTE ȘI: De ce e aproape imposibil pentru avioanele F-16 ale Poloniei să doboare rachete rusești. O chichiță legală, în timp ce rușii ne testează aproape zilnic

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel