Potrivit demnitarului, anume din acest motiv autoritățile constituționale au acordat autorizațiile de mediu pentru Uzina Metalurgică de la Râbniţa, dar și tot gazul rusesc pentru regiunea transnistreană în schimbul energiei electrice.
„Orice complicaţie, pe fundal economic sau social, risca să ducă la o degradare a conflictului inclusiv unele tensiuni pe care noi am fi dorit să le evităm, ca şi partenerii noştri”, a declarat el pentru TVR Moldova, citat de portalul Deschide.md.
Fiind întrebat, despre ce tensiuni este vorba, Serebrian a spus că „extinderea conflictului militar care este acum în Ucraina n-ar fi dorit nimeni”.
„Să zicem că acest pericol de care se temea foarte mult lumea în luna martie şi mulţi îşi făceau bagajele, oricând se putea întâmpla. Noi am spus că nu există un pericol iminent. Un pericol iminent putea să apară în condiţiile în care tensiunile economice, sociale ar fi fost mai mari”, a spus el.
Potrivit lui, declaraţiile provocatoare ale unor actori politici, inclusiv din Federaţia Rusă, au pus pe gânduri autoritățile de la Chișinău.
„Vedeam retorica tot mai imprudentă a unor oficiali chiar şi de la Moscova care invocau aşa-zisa criză umanitară în stânga Nistrului. Noi nu am văzut niciodată semne de criză umanitară în stânga Nistrului. Dar faptul că ele se invocau tot mai insistent, ele puneau pe gânduri tot mai mulţi analişti dar şi factori de decizie, din ce motive se invocă atât de frecvent. Noi suntem convinşi că, în momentul de faţă, pericolul unor tensiuni, între Chişinău şi Tiraspol, pe timp de iarnă, nu există”, a mai spus el.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News