PzH 2000, înapoi pe frontul de luptă din Ucraina. Obuzierele - reparate în timp record după problemele cauzate de cadența de tragere

Obuziere germane PzH 2000, în drum spre Ucraina după ce au fost reparate în Lituania ca urmare a unor situații tehnice generate de cadența de tragere. Foto: Arvydas Anusauskas, ministrul Apărării din Lituania
Obuziere germane PzH 2000, în drum spre Ucraina după ce au fost reparate în Lituania ca urmare a unor situații tehnice generate de cadența de tragere. Foto: Arvydas Anusauskas, ministrul Apărării din Lituania

Celebrele obuziere autopropulsate germane Panzerhaubitze 2000 (PzH 2000) care au avut probleme tehnice cauzate de cadența de tragere în Ucraina, au fost reparate.

Amintim că încă de la începutul lunii august DefenseRomania preciza, citând un articol publicat de săptămânalul german Der Spiegel, că la doar o lună de la livrarea primelor obuziere autopropulsate (ACS) germane Panzerhaubitze 2000 (PzH 2000) către Ucraina, aceste piese de artilerie prezintă deja semne clare de uzură.

Unele dintre aceste obuziere autopropulsate pe care Germania le-a livrat Ucrainei au afișat mesaje de eroare pe sistemul de control al focului.

Obuzierele au trecut printr-un program rapid de mentenanță în Lituania, și au fost livrate din nou Ucrainei pentru a fi folosite pe câmpul de luptă împotriva ocupantului rus.

Ministrul lituanian al Apărării al Lituaniei, Arvydas Anusauskas, a anunțat că obuzierele autopropulsate PzH 2000, reparate în Lituania, se întorc deja în Ucraina.

Anunțul a fost făcut printr-o postare pe Twitter.

„PzH 2000 reparate în Lituania se întorc deja pe frontul din Ucraina. Mult succes!”, a transmis oficialul lituanian, într-un mesaj în care a atașat o poză cu transportul obuzierelor autopropulsate germane PzH 2000 către Ucraina.

 

 

 

De ce au avut probleme în Ucraina obuzierele germane PzH 2000, în comparație cu CAESAR franceze și M777 americane

 

2. Obuzier au... (obuziere-germane_pzh-2000_20129000.jpg)

Obuzier autopropulsat german PzH 2000

În luna august, în cadrul emisiunii Obiectiv EuroAtlantic, difuzată săptămânal de DefenseRomania, generalul (r.) Mircea Mîndrescu a explicat și el de ce obuzierele germane PzH 2000 au probleme în Ucraina, în timp ce cele franceze CAESAR și americane M777 sunt folosite la capacitate maximă împotriva forțelor ruse de ocupație.

„Problemele pe care se pare că le au PzH 2000 sunt cauzate de cadența de tragere. Rata cu care ucrainenii execută focul, peste 100 de proiectile, face ca aceste obuziere extraordinar de apreciate în caracteristici să se defecteze mai mult decât e de dorit tocmai pentru că ele nu au fost utilizate în realitățile câmpului de luptă precum au fost utilizate CAESAR franceze sau M777 americane. Vom vedea cum se vor descurca obuzierele AHS Krab poloneze, o îmbinare între tehnologia din Coreea de Sud și Germania, de unde a preluat turela”, preciza generalul (r.) Mîndrescu.

Explicația pe care o oferă expertul militar român a fost dată și de Bundeswehr (Armata germană). Practic, în Germania, 100 de proiectile trase pe zi cu un obuzier PzH 2000 reprezintă deja un nivel ridicat de intensitate a focului. Ucrainenii în schimb lansează proiectile la foc automat. 

CITEȘTE ȘI: România are nevoie și de obuziere autopropulsate de 155 mm. PzH 2000 germane sau M109 americane pot fi soluții

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel