PzH 2000 germane, la foc automat pe frontul din Ucraina. După eforturi majore pentru repararea lor, alte două obuziere se întorc la luptă

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Obuzier autopropulsat german PzH 2000
Obuzier autopropulsat german PzH 2000

Alte două obuziere autopropulsate de tip PzH 2000 se pregătesc să revină în Ucraina, după ce au fost reparate în Lituania.

Lituania a anunțat că va repara pentru armata ucraineană cel puțin 12 obuziere autopropulsate PzH 2000, de producție germană.

Până acum, au fost deja reparate două obuziere Panzerhaubitze (PzH) 2000. Alte două sunt în faza finală a procesului de reparație, anunță Mil.in.ua.

Despre cât de dificilă este reparația acestor obuziere, și despre efortul major pe care lituanienii îl depun, DefenseRomania a scris acum mai bine de o săptămână.

Astfel, în cazul primelor două obuziere deja reparate, Lituania s-a confruntat cu marea problemă a pieselor de schimb.

Din cauza lipsei acute de piese de schimb, unul dintre obuzierele PzH 2000 a trebuit să fie demontat și lăsat în Lituania pentru o perioadă de timp.

Presa germană scria că această situație nu este cu adevărat surprinzătoare - deoarece la sfârșitul acestei veri, departamentul de achiziții al Bundeswehr (armata germană) a încercat fără succes să explice necesitatea de a comanda piese de schimb pentru obuzierele PzH 2000 și sistemele de rachete Mars II.

CITEȘTE ȘI: Presa germană: Obuzierele autopropulsate PzH 2000, care au fost oferite Ucrainei şi reparate recent în Lituania, au o altă mare problemă - lipsa pieselor de schimb

 

De ce au avut probleme în Ucraina obuzierele germane Panzerhaubitze  (PzH) 2000, în comparație cu CAESAR franceze și M777 americane

 

2. Obuzier au... (obuzier-pzh-2000_19357700.jpg)

Obuzier autopropulsat PzH 2000. Sursa Foto: Producătorul german de tancuri Krauss-Maffei Wegmann (KMW)

În luna august, în cadrul emisiunii Obiectiv EuroAtlantic, difuzată săptămânal de DefenseRomania, generalul (r.) Mircea Mîndrescu a explicat și el de ce obuzierele germane PzH 2000 au probleme în Ucraina, în timp ce cele franceze CAESAR și americane M777 sunt folosite la capacitate maximă împotriva forțelor ruse de ocupație.

„Problemele pe care se pare că le au PzH 2000 sunt cauzate de cadența de tragere. Rata cu care ucrainenii execută focul, peste 100 de proiectile, face ca aceste obuziere extraordinar de apreciate în caracteristici să se defecteze mai mult decât e de dorit tocmai pentru că ele nu au fost utilizate în realitățile câmpului de luptă precum au fost utilizate CAESAR franceze sau M777 americane. Vom vedea cum se vor descurca obuzierele AHS Krab poloneze, o îmbinare între tehnologia din Coreea de Sud și Germania, de unde a preluat turela”, preciza generalul (r.) Mîndrescu.

Descarcă-ți aplicația DefenseRomania. O poți instala de aici:  Android (Magazin Play)    iOS (App Store)

Explicația pe care o oferă expertul militar român a fost dată și de Bundeswehr (Armata germană). Practic, în Germania, 100 de proiectile trase pe zi cu un obuzier PzH 2000 reprezintă deja un nivel ridicat de intensitate a focului. Ucrainenii în schimb lansează proiectile la foc automat. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel