Vladimir Vladimirovici Putin susține că Rusia va învinge NATO

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Armata rusă, sursă foto: Ministerul Apărării din Rusia
Armata rusă, sursă foto: Ministerul Apărării din Rusia

Dacă mai era nevoie de o confirmare a faptului că propaganda rusă induce în mod fals ideea că Rusia luptă de fapt împotriva NATO, ea a venit chiar de la președintele rus Vladimir Putin.

În marja forulumui de afaceri BRICS, președintele Vladimir Putin a declarat mass-mediei prezente că Rusia luptă de fapt cu NATO în Ucraina. Și că Armata rusă va reuși să învingă Alianța Nord-Atlantică.

„NATO luptă împotriva noastră prin ucraineni. Ucraina își sacrifică soldații în interesul terților. Nu Ucraina folosește armament de ultimă generație. NATO face asta. Iar Armata rusă luptă singură, dezvoltăm produse militare și software. Acest lucru va face diferența. Armata rusă devine una din cele mai tehnologizate și bine pregătite pentru luptă.

Întrebați NATO când vor obosi să lupte împotriva noastră. Noi suntem pregătiți să continuăm lupta. Victoria va fi a noastră”, a declarat Putin, citat de presa de propagandă rusă.

Întrebat când se va termina așa-zisa operațiune militară specială, adică invadarea pe scară largă a Ucrainei, președintele rus s-a rezumat să afirme „dacă vorbim de termene limită atunci e dificil de spus și e contraproductiv”.

De subliniat că deși retorica rusă insistă pe faptul că Rusia luptă împotriva NATO, în aproape trei ani de război în Ucraina, NATO nu a pierdut niciun soldat iar tehnica de luptă pe care a donat-o Ucrainei a fost extrem de puțină, în special sovietică, mai mult pentru ca Ucraina să reziste.

În contextul diferențelor imense între tehnică de luptă, militari și economie la nivel mondial, un război direct și nedorit între NATO și Federația Rusă, singură, ar avea un rezultat previzibil și deloc fericit pentru Moscova.

Retorica privind războiul Rusiei împotriva NATO e alimentată intens de propaganda rusă cu scopul de a justifica invadarea Ucrainei și raptul teritorial.

Lideri politci, șefi de stat major și șefi de servicii de informații, din Germania, SUA, Polonia, statele baltice etc, au atras în nenumărate rânduri atenția că în cazul în care Rusia va învinge în Ucraina, la modul în care azi se înarmează, în următorii 3-5 ani Rusia va testa Articolul 5 al NATO.

CITEȘTE ȘI: 11.000 de militari nord-coreeni se pregătesc să sprijine Rusia pe frontul din Ucraina: Eliberarea regiunii Kursk, principalul obiectiv

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel