Putin nu va face pace până nu va cunoaște rezultatele alegerilor din SUA

Vladimir Putin / kremlin.ru
Vladimir Putin / kremlin.ru

Președintele rus Vladimir Putin nu va încheia pace în Ucraina până când nu va cunoaște rezultatele alegerilor prezidențiale din SUA din noiembrie, a declarat de un oficial de rang înalt al diplomației americane, citat de agenția Reuters. 

Rusia a lansat războiul împotriva Ucrainei în februarie anul trecut și există îngrijorarea că, dacă Donald Trump va câștiga alegerile din SUA, Washingtonul ar putea slăbi semnificativ sprijinul pentru Kiev.

„Mă aştept ca Putin să nu încheie o pace sau o pace semnificativă până nu va vedea rezultatul alegerilor noastre”, a declarat un oficial american care a participat la o întâlnire a miniştrilor de externe ai NATO la Bruxelles, potrivit Reuters. Întrebat dacă aceasta este opinia lui personală sau cea a administrației SUA, el a răspuns că este o „ipoteză larg împărtășită”.

Fostul președinte Trump este considerat favorit clar în primarele republicane, iar în cursa pentru fotoliul prezidențial l-ar putea înfrunta încă o dată pe Joe Biden, care l-a învins în 2020. În sondajele actuale, Trump este ușor favorit, cu 51% dintre alegători care îl susțin pe fostul președinte, în timp ce Biden are 49%.

Președintele democrat Biden a sprijinit pe scară largă Ucraina din punct de vedere militar, dar Trump a criticat în mod repetat acțiunile administrației democrate și a spus că, dacă ar fi președinte, ar putea pune capăt războiului în 24 de ore.

Într-un interviu acordat NBC News , președintele ucrainean Volodimir Zelenskii a spus că pacea nu poate fi încheiată în 24 de ore. De asemenea, l-a invitat pe Donald Trump în Ucraina pentru a-i explica asta „în 24 de minute”.

„Îl invit pe președintele Trump”, a spus șeful statului ucrainean. „Când va putea veni aici, 24 de minute îmi vor fi suficiente... pentru a-i explica că nu poate rezolva acest război, nu poate aduce pacea din cauza (președintele rus Vladimir) Putin”, a continuat Zelenski.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel