Putin a dublat recompensa pentru voluntarii din armată. De asemenea, rușii recrutează ilegal migranți

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Militari ruși, ministerul rus al apărării, facebook
Militari ruși, ministerul rus al apărării, facebook

Pe 31 iulie, președintele rus Vladimir Putin a emis un decret privind creșterea bonusului de înscriere pentru noii recruți care vor lupta în Ucraina, la echivalentul în ruble a sumei de 4.300 de euro, dublând astfel valoarea care se promitea recruților la nivelul anului 2022.

Creșterea valorii stimulentelor pentru rușii indeciși ar trebui să asigure un nivel suficient de recrutare militară, dar, potrivit economiștilor, va crea probleme suplimentare într-o economie deja suprasolicitată.

Documentul precizează că plata este menită să ofere „mijloace suplimentare de sprijin social” soldaților și familiilor acestora, recomandând autorităților ruse de ocupație din Ucraina să ofere o sumă suplimentară de aceeași valoare.

Decretul lui Putin, pe lângă dublarea remunerației pentru semnarea unui contract cu armata, a stabilit salariul minim anual pentru primul an de serviciu la 3,25 milioane de ruble (aprox. 38.000 de dolari).

De asemenea, toți recruții vor primi și recompense suplimentare pentru participarea la ofensivă sau pentru distrugerea tancurilor inamice și a altor echipamente, relatează Reuters.

 

Ai ”buletin de Moscova”, câștigi mai mult dacă mergi la invazie

 

Primele cele mai mari bonusuri sunt acordate în capitală, iar valoarea acestora scade treptat spre zonele estice ale Federației Ruse.

Astfel, recruții de la Moscova sunt și mai scumpi, deoarece primarul orașului, Serghei Sobyanin, le-a promis o recompensă de 1,9 milioane de ruble (peste 20 de mii de dolari) doar pentru că s-au alăturat ca voluntari Armatei Ruse. Anual, moscoviții voluntari în armată primesc  5,2 milioane de ruble (peste 61 de mii de dolari).

În Krasnodar Krai autoritățile regionale oferă echivalentul a 10.700 euro (1 milion de ruble) în timp ce în Daghestan se acordă jumătatea acestei valori.

Aceste creșteri înseamnă că voluntarii ruși câștigă anual mai mult de trei ori salariul mediu în Rusia, iar moscoviții de peste cinci ori mai mult.

Cu plăți sporite, Kremlinul evită un nou val de mobilizare la nivel național. Ultima mobilizare, cea din 2022, a fost extrem de nepopulară și a dus la un exod în masă al rușilor către țările vecine. Cu toate acestea, potrivit economiștilor, aceste plăți provoacă o spirală inflaționistă în economie.

Pe lângă remunerația sporită, Rusia oferă și alte beneficii recruților, cum ar fi scutiri de la plata dobânzilor la împrumut sau acoperirea completă a împrumutului de către stat în cazul decesului recrutului. Acest lucru i-a încurajat în mod firesc pe voluntari să contracteze noi împrumuturi, în ciuda faptului că Banca Centrală a majorat dobânda principală pentru a calma economia.

Toate aceste măsuri arată că Rusia începe să resimtă tot mai acut lipsa forței de luptă pe măsură ce conflictul din Ucraina se prelungește pe o perioadă de neimaginat inițial pentru strategii ruși.

În prezent, durata serviciului militar în Forțele Armate al Federației Ruse este de un an, iar vârsta maximă de încorporare este de 30 de ani.

Rusia a înrolat aproximativ 300.000 de rezerviști în timpul unei mobilizări oarecum limitate din septembrie 2022, căutând să evite o mobilizare amplă și vizând cel mai adesea recruți din regiunile mai slabe din punct de vedere economic sau imigranti. Însă, după cum se observă, această soluție devine insuficientă, iar continuarea războiului va determina cel mai probabil creșterea presiunilor de mobilizare asupra cetățenilor ruși.

 

Rușii recrutează ilegal migranți cu dizabilități în război

 

Poliția rusă organizează în mod regulat raiduri asupra migranților, care apoi îi torturează, îi bat, îi refuză apă și le iau telefoanele. În aceste condiții, îi obligă apoi să semneze un contract cu armata și să intre în război în Ucraina, fapt pentru care le promite o dobândire accelerată a cetățeniei ruse.

Site-ul Okno Group, citat de Radio Europa Liberă, a precizat că rușii recrutează și migranți cu vârsta de peste 50 de ani, unii care suferă de diverse boli cronice, fiind cazuri când au fost recrutate chiar și persoane cu handicap. 

„Este un clasic. Vă vor opri pe stradă în timp ce vă verifică documentele. Deci nu există acuzații de ceva ilegal. Prizonierii din SUVSIG raportează în mod deosebit că au fost bătuți în timpul recrutării în masă. Tortura cu apă ( waterboarding - n.r.) este un lucru simplu în comparație cu modul în care torturează acolo. Ei doar te lovesc acolo. Se întâmplă cel mai des în Sankt Petersburg și Moscova”, arată activistul pentru drepturile omului Alexander Kim.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel