Putin a trasat temenul până la care Armata rusă trebuie să elibereze Kursk, după care a zburat în Cecenia

Elicopter din Armata rusă / Foto: ministerul apărării
Elicopter din Armata rusă / Foto: ministerul apărării

Aflat cu spatele la zid, dictatorul rus Vladimir Putin a stabilit data de 1 octombrie, ca termen ​​până la care armata rusă trebuie să-i împingă pe ucraineni din regiunea Kursk a Rusiei.

Armata rusă încearcă acum să desfășoare în regiunea Kursk un mix de unități aduse de pe toate fronturile din Ucraina, cu excepția direcției Pokrovsk și Toretsk din regiunea Donețk a Ucrainei, unde rușii își concentrează principalele eforturi militare. Potrivit ziarului RBC-Ucraina, Putin probabil preferă să prioritizeze atacurile în regiunea Donețk, în raport cu obiectivul recâștigării controlului asupra regiunii Kursk.

Totuși, o sursă din conducerea militaro-politică a indicat că forțele ruse au primit ordine de la Putin să elibereze regiunea Kursk până la 1 octombrie.

„În acest moment, inamicul retrage trupele direct din prima linie. De exemplu, a retras două brigăzi din regiunea Zaporojie și a scos din rezervă două batalioane de asalt aeropurtat din direcția Herson”, a declarat pentru ziar Viktor Kevliuk, expert la Centrul Ucrainean pentru Strategii de Apărare.

„Brigada 810 a Flotei Mării Negre, care se afla pe direcția Herson, și brigada 155 infanterie marină, care a luptat la Vuhledar, au ajuns în regiunea Kursk. Chiar și militarii recrutați în primăvara lui 2024 sunt transferați (în regiunea Kursk)”, a adăugat Kevljuk.

Pentru moment, situația Armatei Ruse în Kursk nu este favorabilă. Rușii, după ce au pierdut trei poduri în regiunea Kursk, au construit un pod cu pontoane, dar l-au pierdut și pe acesta.

 

Putin, în Cecenia după 13 ani

 

Președintele rus Vladimir Putin a zburat în Cecenia marți seara. Pe eroportul din Groznîi, șeful Kremlinului s-a întâlnit cu șeful republicii Ramzan Kadyrov.

Kadîrov a scris că Putin are „un program planificat foarte încărcat” în republică. Înainte de Cecenia, Putin a vizitat două regiuni din Caucazul de Nord, și anume Kabardino-Balkaria și Osetia de Nord, scrie agenția TASS.

Putin a vizitat ultima dată Cecenia în al doilea mandat prezidențial, în 2005. În 2011, în calitate de prim-ministru, a organizat o întâlnire a comisiei guvernamentale pentru dezvoltarea Caucazului de Nord la Gudermes, Cecenia.

Kadîrov a scris că l-a invitat pe președinte să viziteze regiunea de mai multe ori. Putin a acceptat invitația, dar până acum „programul său încărcat nu i-a permis să vină rapid în republică”.

 

Armata rusă nu slăbește ofensiva în estul Ucrainei

 

Ucraina și-a lansat invazia în regiunea Kursk pe 6 august. În primele două săptămâni de campanie, potrivit președintelui Volodimir Zelenski, aceasta a reușit să captureze aproximativ 1.250 de kilometri pătrați din teritoriul rusesc și o sută de municipalități, inclusiv orașul Suja, prin care gazele rusești circulă în Europa.

Dar, după cum relatează ziarul britanic The Financial Times, Ucraina a fost nevoită să mute aproximativ 10.000 de soldați din regiunile Donețk și Herson pentru a susține incursiunea militară, din cauza căreia apărarea regiunii Donețk este acum mai vulnerabilă.

Între timp, pe frontul din estul Ucrainei, rușii continuă să avanseze lent, dar constant. Ucraina evacuează deja orașul Pokrovsk de aproximativ 60.000 de oameni. Potrivit Ministerului rus al Apărării, ocupanții au reușit să ocupe orașul Niu-York, care este situat la sud de Torețk și la est de Pokrovsk. Cu toate acestea, ucrainenii susțin că încă luptă pentru acest obiectiv, în timp ce rușii au anunțat că au capturat poziția.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel