Putin a semnat un decret privind recrutarea: 130.000 de ruși vor fi chemați “la oaste” până la sfârșitul anului

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:
Militari ruși, ministerul rus al apărării, facebook
Militari ruși, ministerul rus al apărării, facebook

Președintele rus Putin a semnat astăzi un decret privind recrutarea rușilor în toamna pentru serviciul militar în 2023.

“În perioada 01 octombrie - 31 decembrie 2023, se încorporează pentru efectuarea serviciului militar obligatoriu cetățenii Federației Ruse cu vârste cuprinse între 18 și 27 de ani, care nu se află în rezervă și sunt supuși recrutării pentru serviciul militar în conformitate cu Legea federală nr. 53-F3 din 28 martie 1998 privind executarea serviciului militar, în cuantum de 130.000 de persoane”, se arată în documentul publicat vineri pe portalul oficial de Internet cu informații juridice.

Același decret prevede ca, de la 01 octombrie 2023, să se efectueze “trecerea în rezervă a soldaților, marinarilor, sergenților și maiștrilor cărora le-a expirat termenul de îndeplinire a serviciului militar obligatoriu”.

Anterior, în cursul zilei, adjunctul șefului Direcției Principale Organizare-Mobilizare din cadrul Statului Major General al Forțelor Armate ale Federației Ruse, Vladimir Tsimlyansky, a susținut un briefing la Moscova, în care a făcut referiri la campania de încorporări de toamnă, care urmează să înceapă.

Între altele, Tsimlyansky a precizat că durata serviciului militar obligatoriu va rămâne și în continuare de un an de zile (12 luni).

De asemenea, acesta a subliniat faptul că militarii în termen nu vor fi trimiși în zona operației militare speciale din Ucraina.

“Toți recruții vot fi trimiși pentru executarea serviciului militar obligatoriu în punctele de desfășurare permanentă a formațiunilor și unităților militare ale Forțelor Armate de pe teritoriul Federației Ruse”, a spus Vladimir Tsimlyansky.

“Soldații care îndeplinesc serviciul militar obligatoriu nu vor fi trimiși nici în punctele de dislocare ale unităților Forțelor Armate din noile regiuni ale Federației Ruse, respectiv Republicile Populare Donețk și Lugansk sau Regiunile Herson și Zaporojie”, a concluzionat Tsimlyansky.

Comentariul autorului: În cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse se desfășoară două campanii anuale de încorporări, respectiv de primăvară și de toamnă.

Campania de încorporări de primăvară din acest an a presupus încorporarea, în perioada 01 aprilie - 15 iulie, a 147.000 de cetățeni pentru efectuarea serviciului militar obligatoriu.

În ultimii ani, în medie, fiecare campanie de încorporare a inclus convocarea pentru efectuarea stagiului militar a aproximativ 130.000 de recruți. De exemplu, în anul 2022, au fost încorporați 134.500 de recruți în primăvară și 120.000 de cetățeni în toamnă.

Trebuie precizat faptul că, în ultima perioadă, partea rusă și-a respectat angajamentul de a nu trimite militari în termen pe frontul din Ucraina. Dintr-un exces de zel, la începutul invaziei militare în Ucraina, anumiți comandanți militari “au strecurat” în unitățile ruse și militari aflați în serviciul militar obligatoriu. Ulterior însă, conducerea superioară a armatei a corectat aceste deficiențe.

Sursa: militarynews.ru.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel