Propaganda rusă mută pentru a dezbina Moldova: Dezinformări privind expulzarea de către Moldova a ucranienilor apți de luptă

Darius Muresan |
Data publicării:
Sursa foto: Stanislav Zharin / Twitter.
Sursa foto: Stanislav Zharin / Twitter.

Ministerul Afacerilor Externe al R. Moldova atrage atenția cetățenilor asupra unor falsuri promovate în presa din Rusia, precum că ministrul Mihai Popșoi ar fi declarat că se pregătește extrădarea cetățenilor ucraineni apți de luptă.

Potrivit unui comunicat al MAE, citat de Deschide.md, declarația promovează fapte inventate, nefiind niciodată lansată de Mihai Popșoi.

”În momentul în care ministrul Mihai Popșoi face o declarație publică, aceasta este difuzată de fiecare dată în mod transparent pe platformele de comunicare ale MAE și ale ministrului. Atribuirea în mod fals a unor declarații inexistente este parte a unei campanii premeditate de dezinformare care țintește Republica Moldova, cu scopul de a crea dezbinare sau de a transmite mesaje eronate către public” se notează în comunicatul MAE.

În context, MAE moldovean îndeamnă cetățenii să verifice astfel de informații eronate și să le raporteze rețelor de socializare pe care sunt distribuite. De asemenea, Ministerul de Externe îi îndeamnă pe cei care au depistat astfel de falsuri să avertizeze despre existența lor pe cunoscuți și apropiați.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel