Programul F-35 al U.S. Air Force se va confrunta cu noi întârzieri neprevăzute: Principala problemă rămână aprovizionarea la timp cu componente

S.I. Catalin |
Data publicării:
Foto: F-35, pe linia de producție / Lockheed Martin
Foto: F-35, pe linia de producție / Lockheed Martin

În ciuda faptului că în cele din urmă a atins producția la capacitate maximă în martie 2024, programul F-35 al Forțelor Aeriene ale SUA ar trebui să se pregătească pentru noi amânări cauzate de livrarea cu întârziere a unor componente cheie pentru aceste aeronave.

Raportul emis de U.S. Government Accountability Office (GAO) a susținut acest lucru după ce a fost realizat un studiu cuprinzător cu privire la problemele care afectează procesul de producție al programului F-35.

Potrivit organismului de supraveghere, în baza contractului pentru motoarele F-35, încheiat cu compania Pratt & Whitney, nu a fost livrat niciun motor la timp anul trecut și a întârziat în medie cu peste două luni termenul de livrare.

Întârzierea a fost pusă pe seama problemelor legate de calitate descoperite la unele piese ale motoarelor, care au dus la nerespectarea cerințelor în timpul testelor.

În plus, compania Lockheed Martin a livrat doar 9% din motoare la timp în 2023, ceea ce a dus la creșterea numărului de avioane care așteaptă să fie livrate.

Pe lângă noile motoare, F-35 ar fi trebuit să primească o importantă actualizare hardware și software, Technology Refresh 3 (TR-3).

TR-3 va oferi aeronavelor o putere de calcul îmbunătățită, senzori de ultima generaţie și performanțe generale pentru a putea îndeplini o mare varietate de misiuni.

Cu toate acestea, componentele de bază ale pachetului de actualizare TR-3 s-au confruntat, de asemenea, cu întârzieri de livrare, ceea ce a îngreunat efortul de modernizare.

Se pare că aproximativ 80 de F-35 sunt gata de livrare din toamnă anului trecut, dar U.S. Air Force nu a acceptat încă nicio aeronavă până când hardware-ul și software-ul TR-3 nu sunt instalate și calibrate.

Pratt & Whitney a înaintat un plan de măsuri către Departamentului american al Apărării pentru a remedia problemele de fabricație și lipsa componentelor.

Deși documentul nu este disponibil publicului, se pare că acesta include măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor de livrare.

Lockheed Martin a luat, de asemenea, măsuri pentru a rezolva problemele, inclusiv achiziționarea de echipamente suplimentare pentru a îmbunătăți capacitatea de producție şi pentru a realiza mai repede componentele de care are nevoie pentru avioanele F-35

În plus, compania intenționează să livreze 20 de F-35 Forțelor Aeriene ale SUA în fiecare lună, odată ce aeronava va fi autorizată pentru transfer.

"Chiar și la acest ritm mai accelerat, livrarea tuturor avioanelor va dura aproximativ un an după ce software-ul TR-3 va fi finalizat și certificat", a concluzionat raportul GAO.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel