Profitul trimestrial al producătorului tancului Leopard a crescut cu 60%. Chiar și așa, rezultatele sunt considerate sub așteptări

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Tanc Leopard 2, pe linia de asmblare a Rheinmetall
Tanc Leopard 2, pe linia de asmblare a Rheinmetall

Situație interesantă în cazul companiei Rheinmetall, ale cărei acțiuni au scăzut la bursă după ce și-a anunțat rezultatele financiare pe primul trimestru. Principala dezamăgire a reprezentat-o creșterea cu doar 60% a profitului companiei germane.

Compania germană de armament Rheinmetall - care produce, de exemplu, muniții, tancuri Leopard, obuziere ori sisteme antiaeriene - și-a majorat profitul operațional în primul trimestru al acestui an cu 60% față de anul trecut, până la 134 de milioane de euro.

Valoarea de piață a Rheinmetall a crescut de patru ori de la începutul invaziei ruse. Cu toate acestea, după ce rezultatele au fost publicate marți, acțiunile companiei au scăzut, deoarece profitul a fost sub așteptări. Acțiunile grupului german au scăzut marți cu 3%, notează Reuters. 

Potrivit analiștilor de la compania Berenberg, acesta este și rezultatul întârzierilor în aprovizionarea cu muniții și camioane, care ar putea recupera în a doua jumătate a anului.

„Ne aşteptăm ca peste 40% din vânzările pe întregul an să vină în al patrulea trimestru”, a declarat directorul financiar al Rheinmetall, Dagmar Steinert, la o conferinţă de presă.

Compania a confirmat că estimează vânzările anuale la aproximativ 10 miliarde de euro. Vânzările din primul trimestru au crescut cu 218 milioane EUR sau 16%, până la 1.581 milioane EUR (anul 2023: 1.363 milioane EUR).

Directorul Rheinmetall, Armin Papperger, a estimat că grupul german va câștiga până la o treime din contractele prinse în fondul special de apărare de 100 de miliarde de euro, creat de Germania ca răspuns la invazia Ucrainei de către Rusia.

„Multe țări au nevoie și vor avea nevoie de Rheinmetall pentru a face față creșterii cererii de echipamente militare”, a spus Papperger. „Vom continua să ne consolidăm poziția de lider european în producția de muniții prin noi capacități de producție într-o serie de țări. În acest fel, contribuim în mod semnificativ la securitatea capacităților de apărare ale Ucrainei”, a adăugat el.

Amintim că Rheinmetall și Romarm vor contrui în România cea mai mare fabrică de pulberi din sud-estul Europei. Proiectul din România va fi finanțat parțial cu bani europeni, prin mecanismul ASAP. României i-au fost aprobate aproximativ 50 de milioane pentru fabrica de pulberi, urmând ca restul să se facă din finanțare națională.

De asemenea, Rheinmetall va deține un pachet de 72,5% din acțiunile Automecanica Mediaș, unde va produce vehicule militare. Acordul necesită încă aprobarea autorităților guvernamentale competente înainte de a intra în vigoare. La Mediaș vor fi fabricate camioane și remorci pentru uz militar, Rheinmetall estimând că, pe termen mediu, potențialul anual de vânzări al Automecanica Mediaș va fi de aproximativ 300 de milioane de euro. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel