Avertisment din partea şefului spionajului militar ucrainean: Primele unități de trupe nord-coreene vor sosi în curând la Kursk

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Fotografie de arhivă din 15 aprilie 2017, soldați bat pas de defilare în Piața Kim Il Sung din Phenian, Coreea de Nord.
Fotografie de arhivă din 15 aprilie 2017, soldați bat pas de defilare în Piața Kim Il Sung din Phenian, Coreea de Nord.

Kirilo Budanov, șeful Direcției principale de informații militare (GUR) a Ministerului ucrainean al Apărării, a declarat marți într-un interviu că soldații nord-coreeni sunt așteptați să sosească miercuri în regiunea Kursk din Rusia, ca întăriri pentru forţele ruse care vor să respingă incursiunea Forțelor Armate ale Ucrainei (AFU) în această regiune. „Ne așteptăm ca primele unități să ajungă mâine pe frontul Kursk”, a declarat Budanov.

Șeful Direcției principale de informații militare (GUR) a adăugat că în scurt timp vor fi disponibile mai multe informații cu privire la numărul de soldați care vor fi desfăşuraţi la Kursk și la modul în care aceștia vor fi echipați.

La 17 octombrie, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a declarat că Rusia intenționează să implice aproximativ 10 000 de soldați din Coreea de Nord, insistând că Phenianul s-a alăturat, astfel, războiului purtat de forţele ruse.

Secretarul general al NATO, Mark Rutte, a declarat marți că așteaptă să vadă un raport detaliat din partea Coreei de Sud cu privire la presupusa trimitere de trupe nord-coreene. Până atunci, a spus el, NATO nu poate confirma că aceste trupe sunt angajate în Ucraina.

„Am discutat acest lucru ieri într-o convorbire telefonică cu președintele Coreei de Sud”, a declarat Rutte marți. „Desigur, am discutat despre cooperarea continuă dintre Coreea de Sud și NATO și tocmai am încheiat joi o reuniune foarte reușită a miniștrilor apărării din NATO împreună cu colegii din Australia, Noua Zeelandă, Coreea de Sud și Japonia. Această convorbire telefonică de ieri s-a axat foarte mult pe cazul Coreei de Nord.”

Potrivit unuia dintre reprezentanții Phenianului la ONU, luni, Coreea de Nord nu a trimis trupe în Rusia pentru a ajuta Moscova să lupte împotriva Ucrainei, respingând afirmațiile Seulului drept „zvonuri nefondate”.

Agenția de spionaj a Coreei de Sud a declarat vineri că Phenianul a trimis trupe „la scară largă” pentru a-și ajuta aliatul, susținând că 1.500 de militari din cadrul forţelor pentru operaţii speciale se antrenau deja în Orientul Îndepărtat al Rusiei și erau gata să se îndrepte în curând spre liniile de front din Ucraina.

„Prezența soldaților nord-coreeni în Ucraina ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru administrația [SUA]”, a scris în Kyiv Post locotenent-colonelul în retragere din armata Statelor Unite, Alexander Vindman.

„În timp ce Washingtonul se chinuie să furnizeze în mod constant Ucrainei echipament militar deja achiziționat și fabricat, inamicii Statelor Unite și-au mobilizat capacitatea industrială pentru a sprijini invazia Rusiei.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel