Presiunea asupra lui Biden crește. Democrații vor să prevină cu orice preț dezastrul electoral

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Președintele american Joe Biden
Președintele american Joe Biden

Situația preelectorală a președintelui american Joe Biden devine din ce în ce mai disperată. Îl părăsesc susținătorii săi din rândurile oamenilor de afaceri și vedetelor de la Hollywood, dar și reprezentanți influenți ai Partidului Democrat, precum Chuck Schumer, Hakeem Jeffries sau Nancy Pelosi, se întorc împotriva lui. Analiştii cred că actuala infecţie cu coronavirus îl va ajuta pe Biden să rezolve problema cum să se retragă onorabil din candidatura.

Chuck Schumer, liderul majorității democrate în Senat, Hakeem Jeffries, liderul minorității în Camera Reprezentanților și fostul președinte al Camerei Nancy Pelosi au avut discuții cu Biden în ultimele zile. Potrivit unor surse confidențiale, ei l-au îndemnat pe Biden să renunțe la candidatură. Aceștia au fost speriați de un sondaj al agenției de presă AP, potrivit căruia aproape două treimi dintre democrați sunt convinși că Biden trebuie să demisioneze, scrie site-ul Bild .

Partidul se teme că la alegerile din noiembrie democrații nu vor primi o palmă, ci un adevărat knockout. În noiembrie va fi ales nu doar președintele, ci și o treime din locurile din Senat și din întreaga Cameră a Reprezentanților. Schumer, Jeffries și Pelosi vor să prevină cu orice preț dezastrul electoral, așa că au început negocierile cu Biden.

 

Biden are Covid

 

Conversația dintre Jeffries și Biden a avut loc joia trecută. Politicianul a scris apoi: „În conversația mea cu președintele Biden, am exprimat direct o serie întreagă de observații, opinii sincere și concluzii despre calea de urmat, Schumer (senatorul de New York) a vorbit cu Biden sâmbătă, cu puțin timp înainte de tentativa de asasinat împotriva lui Donald Trump.

Potrivit unor surse familiare cu CBC, Schumer i-a spus lui Biden că ar fi mai bine pentru țară și Partidul Democrat dacă își încheie campania de realegere.

Ceea ce este clar este că în ambele conversații față în față, probabil că au fost rostite cuvinte mai contondente decât sugerează declarațiile participanților. Pelosi a subliniat, de asemenea, sprijinul popular în scădere al lui Biden în apel.

Puternicii Schumer și Jeffries au cerut miercuri partidului să amâne cu o săptămână planurile de a organiza un vot virtual asupra nominalizării lui Biden. 

„Sleepy Joe”, așa cum glumesc criticii despre președintele în vârstă de 81 de ani, și-a lăsat o portiță de ieșire.

Într-un interviu pentru Black Entertainment Television, el a răspuns la o întrebare directă a gazdei Ed Gordon despre doar medicii l-ar determina să se retragă de la alegerile prezidențiale din acest an dacă i-ar confirma că este inapt pentru funcția prezidențială.

Acum că s-a îmbolnăvit de coronavirus și și-a anulat o apariție în campanie în Las Vegas. Este posibil ca Covid să devină o ieșire dintr-o situație nesustenabilă și motivul pentru care s-ar putea retrage din candidatura la președintele SUA.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel