Președintele chinez Xi vrea să continue combaterea corupției în cadrul Armatei chineze și întărirea loialității forțelor armate

Darius Muresan |
Data publicării:
 Armata de Eliberare a Poporului, sursă foto: News.cn via Ministerul Apărării din China
Armata de Eliberare a Poporului, sursă foto: News.cn via Ministerul Apărării din China

Președintele Xi Jinping și-a exprimat intenția de a combate corupția și de a întări loialitatea în cadrul forțelor armate, a raportat miercuri presa de stat chineză, conform Agerpres, care citează AFP.

Într-un discurs ținut în cadrul unei reuniuni a Comisiei Militare Centrale, desfășurată luni în orașul Yan'an din nord-vestul Chinei, Xi Jinping a îndemnat participanții să "elimine terenul fertil și condițiile care permit corupției să prospere și să consolideze lupta împotriva corupției", conform televiziunii publice CCTV.

Xi a cerut armatei să "întărească supravegherea generală a cadrelor superioare în îndeplinirea îndatoririlor lor și în utilizarea prerogativelor lor".

Președintele chinez a condus o campanie necruțătoare de reprimare a corupției de la venirea sa la putere în urmă cu un deceniu, văzută de critici drept o metodă de a-și elimina rivalii politici.

Fostul ministru al Apărării, Li Shangfu, a fost demis brusc în 2023 fără explicații și înlocuit câteva săptămâni mai târziu cu Dong Jun, care deține în continuare această funcție.

Avertismentul lui Xi vine pe fondul escaladării tensiunilor dintre China și vecinii săi regionali din cauza revendicărilor teritoriale din Marea Chinei de Sud.

China a organizat, de asemenea, exerciții militare în luna mai în jurul Taiwanului, insula pe care Beijingul o revendică drept parte a teritoriului său și despre care afirmă că dorește să o recupereze, inclusiv prin forță, dacă va fi necesar.

"Situația din lume, țară, partid și armată suferă schimbări complexe și profunde", a subliniat liderul chinez. "Trebuie să promovăm constant construcția politică a armatei (...) și să îndrăznim mereu să luptăm și să câștigăm", a adăugat el, potrivit CCTV.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel