Presa germană scrie că Putin a demarat operațiunea Ice Winter prin lovituri asupra infrastructurii ucrainene

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:
Piațeta Regelui Mihai din București, în imediata apropiere a ambasadei Rusiei în România, unde a fost deschisă anul trecut expoziția în aer liber ”Stop the War (in Ukraine)” sau cum a fost numită către organizatori și artiști - „Operațiune Artistică Speci
Piațeta Regelui Mihai din București, în imediata apropiere a ambasadei Rusiei în România, unde a fost deschisă anul trecut expoziția în aer liber ”Stop the War (in Ukraine)” sau cum a fost numită către organizatori și artiști - „Operațiune Artistică Specială”! Foto: Agerpres

Potrivit cotidianului german Bild, atacurile executate de Forțele Armate ale Federației Ruse asupra infrastructurii critice a Ucrainei reprezintă începutul operațiunii “Ice Winter” (Iarna de gheață) a președintelui Vladimir Putin.

Reprezentanții publicației apreciază că, în acest fel, autoritățile de la Moscova încearcă să pună presiune asupra populației locale.

Analiștii occidentali apreciază că partea rusă mizează pe faptul că, după ce locuitorii din multe regiuni ucrainene se vor confrunta cu dificultăți în ceea ce privește comunicațiile sau aprovizionarea cu apă și electricitate se vor adresa guvernului, care va fi obligat să negocieze cu Kremlinul.

În ultimele zile, primarul capitalei Kiev, Vitaliy Klitschko, a declarat că există posibilitatea ca multe orașe ucrainene să rămână fără căldură în timpul iernii care urmează.

Comentariul autorului: Loviturile cu rachete asupra infrastructurii critice a Ucrainei au fost declanșate pe 10 octombrie, ca urmare a incidentului produs cu două zile înainte, soldat cu avarierea podului Crimeea.

Numai în prima zi a operațiunii, partea rusă a lansat asupra teritoriului ucrainean aproximativ 80 de rachete de croazieră cu bazare terestră, navală și aeriană.

Țintele vizate de militarii ruși pe întreg teritoriul Ucrainei sunt reprezentate, în special, de obiective energetice. Specialiștii militari ruși au semnalat faptul că au fost lovite, în primul rând, centrale electrice și CET-uri, precum și stații de transformare cu un nivel de tensiune de 330 de kV.

Nu au fost vizate instalațiile de 750 de kV și cu atât mai puțin centralele nucleare sau hidrocentralele. Acest lucru înseamnă că Federația Rusă nu are încă în vedere distrugerea completă a sistemului energetic al Ucrainei, ci doar provocarea unor daune limitate.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel