Astfel, din cauza utilizării intense pe câmpul de luptă din Ucraina, majoritatea sistemelor de artilerie autopropulsată PzH 2000 furnizate Forţelor Armate Ucrainene au continuu nevoie de reparații.
În septembrie au apărut primele informaţii că Lituania a fost de acord să repare sistemele de artilerie autopropulsată germane PzH 2000 pentru care Forţelor Armate Ucrainene raportaseră mai multe probleme tehnice.
Prin urmare, Ucraina și-a trimis obuzierele PzH 2000 în Lituania, iar la 14 octombrie s-a aflat că acestea au fost returnate forțelor armate ucrainene. Cu toate acestea, potrivit cotidianului Der Spiegel, reparația obuzierelor PzH 2000 nu a fost lipsită de probleme.
Astfel, din cauza lipsei acute de piese de schimb, unul dintre obuzierele PzH 2000 a trebuit să fie demontat și lăsat în Lituania pentru o perioadă de timp.
Publicația notează că această situație nu este cu adevărat surprinzătoare - deoarece la sfârșitul acestei veri, departamentul de achiziții al Bundeswehr (armata germană) a încercat fără succes să explice necesitatea de a comanda piese de schimb pentru obuzierele PzH 2000 și sistemele de rachete Mars II.
În fine, lipsa pieselor de schimb "paralizează" în prezent centrul de reparații pe care Germania dorește să îl creeze în Slovacia pentru a începe repararea armelor oferite ucrainei, până la jumătatea lunii decembrie.
Obuzierul autopropulsat (ACS) german Panzerhaubitze 2000 (PzH 2000) este considerat unul dintre cele mai moderne și mai bune sisteme de artilerie din lume, dar utilizarea sa în condiţii reale de luptă, pe frontul din Ucraina, a ridica deja câteva semne de întrebare cu privire la această ''etichetă''.
La doar o lună de la livrarea primelor obuziere autopropulsate (ACS) germane Panzerhaubitze 2000 (PzH 2000) către Ucraina, aceste piese de artilerie prezintă deja semne clare de uzură.
După ce au fost folosite în luptă, unele dintre aceste obuziere autopropulsate pe care Germania le-a livrat Ucrainei au afișat mesaje de eroare pe sistemul de control al focului.
La scurt timp după ce aceste informaţii au ajuns în spaţiul public, Bundeswehr (armata germană) a ţinut să precizeze că nu se consideră vinovată pentru aceste defecţiuni tehnice, iar toate acestea sunt legate de cadența prea mare a focului - Forțele Armate Ucrainene utilizează prea mult obuzierele PzH 2000.
Descarcă-ți aplicația DefenseRomania. O poți instala de aici: Android (Magazin Play) iOS (App Store)
La momentul respectiv, experților militari din armata germană precizau că acest lucru creează o sarcină uriașă asupra mecanismului de încărcare a obuzierului.
La momentul respectiv, tot Der Spiegel preciza că Bundeswehr s-a angajat să trimită seturi suplimentare de piese de schimb în Ucraina în scurt timp pentru a remedia problemele. Totodată, guvernul german negociază cu complexul militar-industrial înființarea unui centru de reparare a armelor în Polonia pentru a reduce timpul alocat transportului și lucrărilor de mentenanţă.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News