Presa chineză: Militarii ruși pregătesc o întâmpinare spectaculoasă pentru navele britanice în Marea Neagră

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:
Distrugătorul britanic HMS Diamond, la sosirea într-o misiune în Polonia. Sursă foto: Royal Navy
Distrugătorul britanic HMS Diamond, la sosirea într-o misiune în Polonia. Sursă foto: Royal Navy

Analiștii publicației Sohu din China apreciază că militarii ruși se pregătesc să întâmpine într-un mod spectaculos cele două nave de luptă ale Marinei Regale britanice în Marea Neagră.   

Publicitate

Recent, s-a aflat despre intenția Marii Britanii de a trimite un distrugător și o fregată în Marea Neagră. În acest fel, autoritățile de la Londra intenționează să sprijine Kievul și partenerii din cadrul NATO. Potrivit experților chinezi, manevrele navelor Marinei Regale în Regiunea Mării Negre sunt considerate o provocare împotriva Rusiei, iar conducerea de la Kremlin intenționează să le ofere un răspuns foarte dur.

“Din cauza creșterii tensiunilor la granița ruso-ucraineană, situația de la Marea Neagră devine destul de periculoasă. Aceasta este atât de încordată, încât nici armata americană nu a îndrăznit să-și trimită navele acum în regiune, anulând deplasarea acestora în ultimul moment”, au remarcat analiștii de la Sohu.

 

Narativul chinezesc: SUA nu mai trimit nave în Marea Neagră deoarece se tem

 

Experții chinezi consideră că armata SUA se teme să nu aibă probleme în Marea Neagră, așa că reprezentanții acesteia au ales să nu riște și au refuzat să viziteze regiunea. În schimb, flota britanică a fost de acord cu această misiune și a acceptat să-și trimită navele în zonă. Autorii Sohu sunt convinși că marinarii britanici nu ar trebui să se bazeze pe o călătorie ușoară în regiune, deoarece îi așteaptă o primire călduroasă din partea Flotei ruse din Marea Neagră.

“Obiectivele Rusiei sunt foarte clare și a sosit momentul ca militarii ruși să acționeze cât mai dur posibil. Acesta este singurul mod în care autoritățile de la Moscova își vor putea apăra interesele”, sunt de părere jurnaliștii chinezi.

“Întâmpinarea dură a britanicilor în Marea Neagră va reprezenta un semnal și pentru alte state occidentale, care pregătesc provocări în curtea Rusiei. Statele Unite și partenerii săi din cadrul NATO vor fi avertizați în acest fel că nu mai este de glumă și că orice acțiune neglijentă va avea consecințe neplăcute”, au concluzionat experții chinezi.

Comentariul autorului: Reprezentanții britanici au notificat recent Turcia că, în luna mai, două nave de luptă, un distrugător și o fregată, din compunerea grupării de atac a portavionului Queen Elisabeth aflat în Marea Mediterană vor traversa Strâmtorile Dardanele și Bosfor și vor intra în Marea Neagră.

Comandamentul Forțelor Navale britanice a anunțat că, în acest fel, Marea Britanie va sprijini Ucraina, “pe fondul acțiunilor agresive ale Rusiei”.

Se poate aprecia că, în acest context, forțe și mijloace aparținând Flotei ruse din Marea Neagră pot să aibă un comportament agresiv împotriva navelor de luptă britanice. Acesta poate fi manifestat prin escortarea navelor de la distanță mică de către nave de luptă rusești sau prin efectuarea unor survoluri cu avioane aparținând Aviației navale și Aviației Operativ Tactice. În același timp, pot fi simulate atacuri împotriva acestora cu bombardiere strategice sau pot fi întrebuințate mijloace de război electronic pentru suprimarea echipamentelor de la bordul navelor.

Militarii ruși au mai folosit astfel de proceduri și împotriva unor nave militare americane, atât în Marea Neagră, cât și în Marea Baltică.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel