Premierul României merge vineri în R. Moldova. Întrevederi cu Maia Sandu, premierul Dorin Recean și șeful legislativului Igor Grosu

Marcel Ciolacu / Guvernul României
Marcel Ciolacu / Guvernul României

Ultima vizită a prim-ministrului Marcel Ciolacu în Republica Moldova a avut loc în iunie 2023.

Premierul Marcel Ciolacu va efectua, vineri, o vizită oficială în Republica Moldova, în cadrul căreia va avea o întrevedere cu omologul său, Dorin Recean, şi, de asemenea, se va întâlni cu preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, şi cu preşedintele Parlamentului moldovean, Igor Grosu, scrie Agerpres.

Vizita lui Ciolacu vine într-un moment crucial pentru viitorul european al Republicii Moldova.

Amintim că, la sfârșitul lunii octombrie, în Republica Moldova vor avea loc alegeri prezidențiale, dar și un referendum de schimbare a Constituției, prin care cetățenii sunt chemați să-și dea acceptul privind ireversibilitatea procesului de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

În acest context, forțele susținute de Moscova încearcă prin orice metode să oprească parcursul european al Moldovei. Spre exemplu, Ilan Şor a lansat de la Moscova un post TV dedicat Moldovei. De asemenea, omul Kremlinului promite bani moldovenilor care votează împotriva aderării la UE.

Revenind la vizita șefului Executivului, acesta va fi însoţit de vicepremierul Marian Neacşu, ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Ştefan-Radu Oprea, şi ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Florin Barbu.

Vizita lui Marcel Ciolacu la Chișinău va fi centrată pe aprofundarea parteneriatului strategic bilateral pentru integrarea europeană a Republicii Moldova și consolidarea legăturilor comercial-economice dintre România și Republica Moldova.

"Merg la Chişinău pentru a reconfirma sprijinul solid şi fără echivoc al României pentru Republica Moldova, pe toate palierele. Rămâneam vocea fermă ce susţine integrarea europeană a Republicii Moldova, continuăm implementarea Acordului de 100 de milioane de euro, care generează proiecte de impact, şi vom accelera interconectarea noastră în domenii vitale ca energia, infrastructura şi transporturile. Toate aceste eforturi sunt în beneficiul cetăţenilor de pe ambele maluri ale Prutului. Reconfirmarea opţiunii europene de către cetăţeni, la alegerile din 20 octombrie, este însă crucială pentru continuarea parcursului european al Republicii Moldova, singura cale spre dezvoltare şi o viaţă mai bună", a afirmat premierul Marcel Ciolacu, citat într-un comunicat al Guvernului.

Agenda vizitei oficiale va include întrevederea prim-ministrului României cu omologul său, Dorin Recean, la finalul căreia cei doi premieri vor susţine declaraţii comune de presă şi vor participa la ceremonia de predare a microbuzelor şcolare donate Republicii Moldova de către statul român.

De asemenea, şeful Executivului va avea întrevederi cu preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, şi cu preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu.

Aflat la Chişinău, prim-ministrul României va merge în vizită la Mitropolia Basarabiei, unde va avea o întrevedere cu Mitropolitul Petru al Basarabiei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel