"Multe dintre problemele pe care le avea pe dimensiunea transnistreană au fost posibile să fie rezolvate şi datorită schimbării de atitudine a acestei ţări (nr. Ucraina). Nu ar fi posibil să controlăm integral segmentul central de frontieră dacă nu ar fi fost înţelegerea şi acordul prietenilor noştri din Ucraina. Noi am avansat pe toate discuţiile care erau purtate anterior, inclusiv cele ce ţin de protecţia bazinului Nistru, inclusiv de recunoaşterea istorică a proprietăţilor.
Vorbind de România, nu pot să nu vorbesc despre această deschidere fără precedent şi de susţinerea necondiţionată din partea acestei ţări. Cred că ar fi de prisos să trec în revistă toate proiectele importante pornite împreună cu colegii din România pentru că toată lumea le cunoaşte [...]. Este foarte important să menţionez proiectul gazoductului Iaşi-Ungheni, Ungheni-Chişinău, o alternativă de aprovizionare cu gaze naturale. Republica Moldova nu va mai depinde de o singură sursă în acest sens. Şi poate puţini cunosc, dar acesta a fost un efort enorm din partea României pentru a ridica capacitatea de gaze până la Ungheni.
Această investiţie nu a făcut-o Republica Moldova. Această investiţie a făcut-o România prin intermediul Transgazului. Suntem în aşteptarea interconctării pe energie electrică şi vă spuneam că deja avem semnate contractele de finanţare pentru a realiza acest proiect. Am vorbit despre aprovizionarea cu apă a localităţilor de lângă Prut", a spus premierul Pavel Filip.
Potrivit lui Filip, sunt încă multe alte proiecte de infrastructură care vor fi realizate cu ajutorul României.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News