Rusia pregătește avioane Su-30 pentru a contracara F-16 în Ucraina? Rușii vor să surprindă prin modernizarea rapidă a flotei de Su-30SM2

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Su-30MS - Forțele Aerospațiale ruse
Su-30MS - Forțele Aerospațiale ruse

Cu doar câteva zile înainte de venirea F-16, s-a aflat că rușii modernizează sistemele electronice ale aeronavelor Su-30, concepute pentru a distruge ținte aeriene.

Așa cum remarca și DefenseRomânia, venirea F-16 în Ucraina va reprezenta cel mai important eveniment ”logistic” și de imagine al acestui război. Pe de o parte, Occidentalii vor să nu mai repete greșelile făcute în 2023, când tancurile principale de luptă Leopard sau Abrams nu au putut fi folosite la potențial maxim. Am arătat aici cum este pregătită venirea F-urilor 16.

Pe de altă parte, mai mult ca sigur, Rusia pregătește surprize pentru F-16, iar una dintre măsuri este modernizarea unei părți din arsenalul de avioane de luptă, în special avioanele de luptă Su-30SM2.

Este posibil ca una dintre sarcinile acestor aeronave să fie contracararea avioanelor de luptă F-16, care vor fi transferate în Ucraina de către aliați.

Surse din Forțele de Apărare ale Ucrainei au declarat publicației ucrainene LB.uamodernizarea celor 12 avioane Su-30SM2 se desfășoară la Baza Centrului de Teste de Zbor de Stat 929 din Akhtubinsk

Se pare că Rusia va disloca 6 aeronave pentru Forțele Aeriene și Aerospațiale, iar alte 6 avioane Su-30SM2 vor fi pentru Aviația Marinei. Compania publică pe acțiuni „Yakovlev” se ocupă de aceste lucrări, conform cerințelor comandamentului principal al Forțelor Aeriene și Spațiale Ruse.

 

Modernizarea vizează, în principal, echipamentele radio

Foto: Su-30 - Forțele Aerospațiale ruse

În prezent, Forțele Aeriene Ruse dețin 80 de Su-30SM și 19 Su-30SM2, iar Marina are 19 Su-30SM și cel puțin opt Su-30SM2. În 2023, două Su-30SM2 au fost transferate Marinei.

„În cadrul lucrărilor de modernizare, echipamentele radioelectronice de la bord sunt îmbunătățite, inclusiv echipamentele de control, indicatoarele de țintă, stațiile de avertizare radiații, sistemele de supraveghere video și de înregistrare la bord. De asemenea, sunt modernizate radioaltimetrele, sistemele grafice de bord, unitățile de conversie și comutare, unitățile de comunicare, calculatoarele digitale de bord, indicatoarele de bord, regulatoarele complexe de motor și sistemele de control radar. Având în vedere aceste îmbunătățiri, este posibil ca una dintre misiunile acestor avioane să fie contracararea avioanelor multifuncționale F-16 care vor intra în serviciul Forțelor Armate ale Ucrainei”, au declarat sursele publicației.

Su-30SM2 este un avion de luptă multirol rusesc cu două locuri din generația a patra, aflat în serviciu din 1990. Avionul este conceput pentru a distruge ținte aeriene.

Su-30SM2 este cea mai recentă variantă de modernizare, capabilă să transporte până la zece unități de armament cu rachete și bombe. Este echipat cu un tun automat de 30 mm cu 150 de muniții puternic explozive, având o capacitate totală de încărcare de luptă de 4.000 kg.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel