Pregătirea Rusiei pentru negocierile de pace nu este altceva decât un „teatru”: Forțele ruse sunt mai bine pregătite decât în 2022

Cristian Soare |
Data publicării:
președintele Rusiei, Vladimir Putin, gesticulează în timpul unei vizite la o bază militară din regiunea Ryazan din Rusia. Sursa foto: Kremlin.ru.
președintele Rusiei, Vladimir Putin, gesticulează în timpul unei vizite la o bază militară din regiunea Ryazan din Rusia. Sursa foto: Kremlin.ru.

Pregătirea Rusiei pentru discuții de pace, așa cum a relatat Reuters, citând surse rusești, nu este nimic mai mult decât "teatru", potrivit expertului militar George Barros de la Institute for the Study of War (ISW).

Într-un podcast realizat de The Washington Time, el a declarat că acest semnal transmis de Vladimir Putin este probabil să fie sincronizat pentru a veni într-un moment în care în Occident are loc o dezbatere politică privind viitorul sprijinului acordat Ucrainei, cu scopul de a submina încrederea partenerilor occidentali în ceea ce privește cursul pe care ar trebui să îl urmeze în război.

În plus, a spus Barros, Putin speră să împiedice ca Washingtonul să acorde Ucrainei permisiunea de a folosi arme furnizate împotriva unor ținte aflate direct pe teritoriul Rusiei.

Cu toate acestea, după cum a relatat Voice of America, Casa Albă a acordat aceasta permisiune, deși cu unele restricții, inclusiv în ceea ce privește utilizarea ATACMS.

La 1 iunie, CNN a publicat, de asemenea, hărți actualizate ale liniei frontului, menționând că „Rusia deschide un nou front” în nordul Ucrainei.

Jurnalistul și analistul ucrainean Vitali Portnikov a calificat, de asemenea, ideea de negocieri și de înghețare a conflictului drept o altă capcană a rușilor. O astfel de idee are o serie de riscuri pentru Ucraina, a declarat el la postul de televiziune Espresso. Iar Rusia, spune analistul, va găsi o modalitate de a începe din nou ceea ce numește o „operațiune specială”.

Potrivit lui Portnikov, vorbind despre aşa-zisa intenţie pentru începerea unor discuții de pace, liderul rus încearcă să împiedice summitul pentru pace din Elveția. 

Într-un interviu acordat cotidianului britanic The Guardian, analizat şi de DefenseRomania, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că conflictul înghețat este în esență un război lent care va izbucni din nou, deoarece ocupantul va găsi întotdeauna un motiv pentru a relua faza activă a ostilităților.

„Și va veni momentul în care toate acestea vor fi iar dezghețate dintr-un motiv sau altul. Ocupantul va găsi întotdeauna o scuză. El are nevoie de o pauză pentru a-și întări poziția pe câmpul de luptă. Pentru a înțelege unde are un deficit. Noi știm acest lucru. Noi avem același deficit, vorbim deschis despre asta", a declarat președintele.

 

Armata rusă a devenit mai puternică decât era în 2022

 

Armata rusă, consideră George Barros, este „mai periculoasă și mai eficientă în ceea ce privește operațiunile militare” astăzi decât era în februarie 2022, la începutul invaziei la scară largă.

Corpul lor de ofițeri, spune analistul, a fost parțial distrus, dar rușii „arată în continuare o înclinație pentru învățare și adaptare militară, ceea ce înseamnă de fapt rezultate mai bune pe câmpul de luptă”.

Faptul că Rusia este „mai periculoasă” acum decât atunci când a invadat Ucraina în 2022 a fost declarat recent de fostul general al armatei australiene Mick Ryan.

Generalul-maior în retragere al armatei australiene Mick Ryan face apel la o schimbare de strategie. Generalul în retragere și strateg militar insistă asupra faptului că Rusia are acum „un impuls strategic în acest război”. Aceasta a depășit „șocul eșecurilor sale” și și-a revitalizat industria de apărare, a declarat generalul, citat de Business Insider.

„Acum”, spune Ryan, „se pare că [Rusia] este capabilă să genereze resursele umane, materiale și informaționale pentru a cuceri Ucraina într-un mod în care nu a fost capabilă atunci când a lansat invazia pe scară largă în februarie 2022''.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel