„Din păcate, se pare că, prea mulți oameni din Occident, au devenit indiferenți la crimele de război rusești. Aproape niciodată nu auzim la știri despre rușii care execută prizonieri ucraineni. Există dovezi video în acest sens, precum și atacuri țintite zilnice asupra civililor ucraineni și a infrastructurii civile, folosind arme de înaltă precizie. Acestea sunt crime de război”, a declarat generalul.
Hodges a adăugat că, în afară de fotografiile oribile care pot apărea pe rețelele sociale, nu există „nicio condamnare din partea Organizației Națiunilor Unite sau a altor organisme internaționale sau țări care sunt dispuse să privească în altă parte”.
„Este vorba despre faptul că noi nu facem, inclusiv Statele Unite, tot ce putem pentru a ajuta Ucraina să câștige”, a spus el.
În același timp, Hodges a subliniat că țările occidentale, conduse de Statele Unite și Germania, „nu s-au angajat să ajute Ucraina să câștige”.
„Nu am furnizat arme și muniții adecvate și am avut prea multe restricții - cred că asta a împiedicat Ucraina să învingă efectiv forțele ruse. Ar fi trebuit să fim capabili să facem asta”.
Acesta a remarcat în special faptul că țările occidentale nu se grăbesc să își aducă industria de apărare la nivelul necesar pentru a purta un război: „Există o cerere uriașă, uriașă de muniție de artilerie. Nu este nimic nou cu adevărat - ar părea să fie ceva normal pentru oamenii din al Doilea Război Mondial și cantitatea de muniție de artilerie care a fost trasă de ambele părți.”
Hodges a adăugat că o altă surpriză pentru el în timpul invaziei la scară largă a Rusiei în Ucraina a fost că lumea nu a folosit pe deplin instrumentele economice pentru a opri agresorul:
„Rusia este încă capabilă să exporte petrol și gaze către China și India, care este modul în care plătește pentru războiul său. Așa că acest lucru este un pic surprinzător pentru mine”.
După cum a relatat Voice of America, o nouă rezoluție a ONU, care a fost susținută de cel de-al treilea Comitet al Adunării Generale a ONU la 20 noiembrie, a documentat tortura și execuțiile ale prizonierilor de război în teritoriile ocupate ale Ucrainei.
78 de țări au votat în favoarea rezoluției, 16 țări au votat împotrivă, iar 78 s-au abținut. În total, 49 de țări au co-sponsorizat rezoluția.
Potrivit lui Serhi Kislitsia, una dintre noutățile importante ale rezoluției din acest an este o descriere mai specifică a situației prizonierilor de război ucraineni. Textul documentului conține tortura, precum și alte încălcări ale dreptului internațional umanitar în legătură cu prizonierii de război. De exemplu, condiții teribile de detenție, crime și execuții extrajudiciare.
După cum a scris Voice of America, în ajunul Crăciunului, la 25 decembrie, Rusia a atacat Ucraina cu zeci de rachete de croazieră și balistice și drone, vizând rețeaua electrică a Ucrainei și unele orașe.
Forțele armate ucrainene au declarat că, în cursul nopții și miercuri dimineață, apărarea aeriană a doborât 59 de rachete și 54 de drone rusești, în total fiind raportate peste 70 de rachete și peste 100 de drone lansate asupra Ucrainei.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News