Poziție dezastruoasă pentru forțele ruse: Al treilea pod din regiunea Kursk ar fi fost distrus. „Incursiunea în Kursk ar putea schimba totul pentru Ucraina”

Elicopter ucrainean / Armata ucraineană
Elicopter ucrainean / Armata ucraineană

Militarii ucraineni ar fi distrus ultimul dintre cele trei poduri peste râul Seim, lângă orașul Glușkovo din regiunea Kursk, au scris luni mai mulți bloggeri militari ruși.

Ucrainenii au reușit să concentreze suficiente forțe pentru un atac în regiunea Kursk, unde au reușit să cucerească un teritoriu considerabil. Ucraina controlează peste 1.250 kmp și 92 de așezări în regiunea Kursk, spune Zelenski.

Dacă se confirmă distrugerea celui de-al treilea pod, unitățile forțelor armate ruse din sud se vor afla într-o „capcană”, iar aria aproximativă a încercuirii va fi de aproape 700 de kilometri pătrați, scrie Gherașchenko. Situația ar fi un adevărat mini-dezastru tactic pentru trupele ruse din regiune, care s-ar găsi într-o situație foarte vulnerabilă, cu riscuri mari de a fi distruse sau capturate.

Amintim că cel mai mare pod de pe această parte a frontului, din satul Glușkovo, a fost distrus de forțele armate ucrainene în după-amiaza zilei de 16 august. Distrugerea celui de-al doilea dintre cele trei poduri peste râul Sejm din regiunea Kursk, lângă satul Zvanoje, a fost confirmată duminică de armata ucraineană.

Sateliții au înregistrat traversarea unui ponton peste râul Seim în regiunea Kursk , care a fost construit de armata rusă, notează NV care citează o postare a Radio Liberty.

Yuriy Podoliaka, un influent blogger militar pro-rus, născut în Ucraina, a declarat duminică că Ucraina va încerca probabil să preia controlul asupra unui alt pod strategic, pe râul Psel, în zilele următoare.

 

Ucraina și-a învățat lecția. Ea a ținut secretă invazia Rusiei până în ultimul moment

 

”Războiul este, în esență, o artă a înșelăciunii și strategiei”. Ideile, atribuite lui Sun Tzu din "Arta Războiului", își găsesc încă o dată ecoul în războiul din Ucraina. Astfel, la fel la în cazul operațiunii din toamna lui 2022, când armata ucraineană a reușit să elibereze, practic, regiunea Harkiv de ocupația rusă printr-o operație-surpriză, incursiunea din Kursk a luat prin surprindere pe toată lumea.

Ucraina a păstrat secretă până în ultimul moment invadarea regiunii Kursk a Rusiei. Ofițerii superiori au aflat despre planurile armatei cu trei zile în avans, în timp ce soldații de rang-și-file cu doar 24 de ore înainte. Kievul a dovedit astfel că a învățat din contraofensiva nu prea reușită din vara trecută, care era cunoscută cu câteva luni înainte, scrie NYT

„Ideea că vom intra efectiv pe teritoriul Rusiei părea de necrezut”, a spus Artem, locotenent colonel într-una dintre brigăzile ucrainene, care a dorit să-și dea doar prenumele. „Exista doar un cerc foarte restrâns de oameni care știau despre planul de atac”, a adăugat el.

Artem însuși și-a informat ofițerii despre atac la o întâlnire la drum în pădure cu trei zile înainte, soldații chiar și cu doar 24 de ore înainte de invazie. În plus, toată lumea credea că nimeni nu va declanșa atacul, așa că nu a existat confiscarea telefoanelor sau a altor dispozitive.

Dar secretul a avut și reversul medaliei. Kievul nu și-a putut informa rezidenții din regiunea ucraineană Sumî, care se învecinează cu regiunea Kursk a Rusiei. Rușii au început un bombardament masiv al zonei de graniță la scurt timp după invazie.

 

Senator SUA: „Incursiunea în Kursk ar putea schimba totul pentru Ucraina”

Senatorul american Mark Kelly a declarat într-un interviu acordat CBS că incursiunea ucraineană în regiunea Kursk ar putea ajuta Ucraina să schimbe cursul războiului în favoarea țării, relatează Kyiv Independent.

Vorbind despre incursiunea Ucrainei în regiunea Kursk, Kelly a spus că crede că „ucrainenii au făcut ceva imprevizibil care ar putea schimba cu adevărat cursul acestui conflict”, menționând că peste 130.000 de ruși au fost forțați să evacueze regiunile din apropierea graniței.

Întrebată dacă senatorul Arizona se simte „confortabil” că Ucraina folosește arme furnizate de SUA în regiunea Kursk, Kelly a răspuns „Da”.

„Ucrainenii au fost atacați ilegal de (președintele rus) Vladimir Putin... Nu cred că ucrainenii doresc să dețină în mod intenționat teritoriul Rusiei pentru o perioadă lungă de timp, dar acest lucru l-a pus pe Putin din nou pe călcâie”, a spus Kelly.

Senatorul democrat devine al treilea senator american care și-a exprimat public sprijinul pentru invazia ucraineană a Kurskului. Senatorii americani Lindsey Graham și Richard Blumenthal și-au exprimat sprijinul pentru incursiunea ucraineană în regiunea Kursk a Rusiei în timpul vizitei lor la Kiev din 12 august.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel