Posibila invazie rusă în Ucraina. Dîncu: România nu participă la războaie de o manieră directă atâta timp cât face parte din NATO

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Sursă foto: MApN
Sursă foto: MApN

Ministrul Vasile Dîncu a discutat despre situația foarte tensionată de la granița Ucrainei, unde Federația Rusă a comasat aproximativ 100.000 de trupe militare și tehnică militară grea.

În contextul în care Ucraina se teme de o invazie a Federației Ruse, atrăgând atenția Vestului de mai multe ori că Moscova ar putea recurge la o nouă agresiune împotriva sa, ministrul Vasile Dîncu spune că dialogul este primordial pentru a evita conflictul militar.

Ministrul român e de părere că în acest moment situația s-a mai calmat.

Amintim că președintele american Joe Biden și președintele rus Vladimir Putin au discutat într-o videoconferință în urmă cu două săptămâni despre aplanarea tensiunilor din jurul Ucrainei.

În cadrul unui interviu la DC News TV, Vasile Dîncu a fost întrebat ce s-ar întâmpla totuși într-un scenariu ipotetic în care Federația Rusă nu ar blufa și ar recurge la intervenție militară directă în Ucraina.

„România nu participă la războaie de o manieră directă atâta timp cât face parte din NATO. Toate deciziile care se iau în asemenea direcție se iau în comun cu Comandamentul NATO”, a precizat Vasile Dîncu.

 

O intervenție militară a Rusiei în Ucrianei ar avea costuri uriașe pentru Moscova

 

„Nu se pune problema unui război la care noi să participăm în acest moment. Există în acest moment un nivel ridicat de dialog între SUA și Rusia. Evident că una din cerințele Rusiei față de sistemele politice din NATO este aceea a se renunța la blocajele economice adoptate după anexarea Crimeei. Asemenea blocaje ar putea prăbuși o societate. Cred că în acest sens costurile unei intervenții militare ar fi foarte mari pentru Federația Rusă”, a mai adăugat Vasile Dîncu.

Ministrul Apărării din România a subliniat că „războiul este cel mai mare eșec al politicii” și cetățenii nu trebuie să se îngrijoreze suplimentar.

„E treaba politicienilor și a militarilor să fie pregătiți, să ne dotăm cum trebuie, avem restanțe de anii trecuți, să gândim concepte bazate pe negociere și dialog și să descurajăm statele care încearcă să se folosească de această nouă oportunitate care înseamnă războiul hibrid”, a mai precizat Dîncu.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2025 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel