Warmate 50 sau dronă cu o rază de acțiune de peste 1.000 de kilometri (Foto/Video): Prin ce se remarcă cel mai nou produs al industriei poloneze de apărare?

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Machetă a dronei poloneze Warmate 50. Sursa foto: Defence24/Bartlomiej Wypartowicz.
Machetă a dronei poloneze Warmate 50. Sursa foto: Defence24/Bartlomiej Wypartowicz.

La expoziția internațională a industriei de apărare (MSPO) 2024, care are loc la Kielce, Polonia, compania poloneză de apărare WB GROUP și-a prezentat noul concept de dronă de atac Warmate 50, potrivit publicaţiei Defence24.

WB Group a prezentat la MSPO un număr tot mai mare de tipuri de vehicule aeriene fără pilot. Unul dintre acestea este noua dronă de atac Warmate 50 cu o rază de acțiune de 1 000 km.

Acesta este mult mai mare decât produsele anterioare ale companiei și, fidel numelui său, este echipat cu un focos de 50 de kilograme. Warmate 50 este un vehicul aerian fără pilot conceput pentru a efectua misiuni de atac cu rază lungă de acțiune.

Noul model de la WB GROUP va fi propulsat de un motor cu combustie care îi va permite să atace ținte aflate la sute de kilometri distanță.

Warmate 50 este o versiune îmbunătăţită a versiunii anterioare, Warmate 20, despre care am discutat deja. Presa rusă a declarat că Polonia încearcă să creeze „un analog a ceva care nu are analog”, susținând că focosul este mai mare decât cel cu care este echipată drona Lancet și mai mic decât cel cu care este echipată drona Shahed/Geran.

Dezvoltarea de produse pe nișa dronelor de atac cu un focos puternic și cu rază lungă de acțiune este un exemplu de soluții care domină tot mai mult câmpul de luptă modern din Ucraina.

Astfel de soluții câștigă popularitate la nivel mondial datorită eficacității lor demonstrate în războiul ruso-ucrainean.

„Cu un focos puternic și o rază lungă de acțiune, aeronava fără pilot poate spori semnificativ capacitățile operaționale ale forțelor armate poloneze, în special în contextul efectuării unor atacuri de precizie împotriva unor ținte strategice”, a scris Bartlomiej Wypartowicz, senior editor al publicaţiei Defence24.

Dronele Warmate sunt o familie de UAV-uri de atac care sunt în prezent şi în dotarea cu forţelor armate ucrainene, pe lângă armata poloneză.

Cele mai recente versiuni ale Warmate 3 pot funcționa fără semnal GPS și pot localiza în mod autonom o țintă folosind un sistem computerizat de urmările.

De asemenea, Drona BSP-U, care este derivată din drona Warmate și are un focos de 5 kg, este utilizată ca parte a sistemului de recunoaștere și atac Gladius al armatei poloneze.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel