Polonia a trimis deja 10 avioane MiG-29 în Ucraina, dar Moscova își face curaj: Armata rusă este pregătită pentru orice scenariu

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Avioane de luptă Mikoyan MIG-29 ale Forțelor Aeriene poloneze participă la un exercițiu NATO la Baza Aeriană Lask, la 12 octombrie 2022. (Fotografie realizată de Omar Marques/Getty Images).
Avioane de luptă Mikoyan MIG-29 ale Forțelor Aeriene poloneze participă la un exercițiu NATO la Baza Aeriană Lask, la 12 octombrie 2022. (Fotografie realizată de Omar Marques/Getty Images).

Polonia a trimis până acum în Ucraina 10 avioane de luptă MiG-29, transmite Defense24, care îl citează pe ministrul polonez al Apărării, Mariusz Blaszczak.

Polonia, prin vocea ministrului apărării, anunță că 10 aeronave MiG-29 au fost transferate în Ucraina, ca parte a sprijinului pentru apărare. ”Nu punem presiune pe aliați să trimită avioane în Ucraina, doar îi încurajăm. Știți de ce? Pentru că Rusia este un pericol pentru toți. Dacă nu îl oprim pe Putin, Rusia va încerca să invadeze alte țări”, arată Mariusz Blaszczak.

Oficialul polonez preconizează că războiul Rusiei împotriva Ucrainei va continua mult timp, iar asta înseamnă că „trebuie să lucrăm în continuare la frânarea ambițiilor imperiale” ale Rusiei.

Youtube video image

Polonia intenționează să transfere un total de 20 de avioane MiG-29 în Ucraina, scrie Ukrinform. La rândul său, Slovacia a transferat deja toate cele 13 avioane MiG-29 în Ucraina.

Totuși, livrările de avioane și de echipamente militare din Vest nu pare să îi sperie pe experții militari ruși.

Forțele Armate ale Ucrainei nu au suficienți militari pentru o ofensivă de succes, spune Andrei Kots, corespondentul de război al oficinei de propagandă a Kremlinului - RIA Novosti.

Foto: Militari ai Federației Ruse

„Începerea ofensivei ucrainene este posibilă de la o zi la alta. Aceasta poate merge chiar destul de adânc în unele zone, dar în cele din urmă îi vom opri. Pentru că acum avem paritate în ceea ce privește personalul. În această situație, va fi foarte greu pentru Ucraina să obțină un fel de avantaj decisiv. Atacatorul trebuie să fie de trei ori mai numeros decât apărătorul. În bătălii din orașe, de cinci ori, iar în zonele împădurite sau muntoase – de șapte ori", arată reprezentantul propagandei de la Kremlin, care uită să menționeze gradul scăzut de pregătire al militarilor ruși.

 

Rusia se îmbărbătează: Armata rusă este pregătită pentru orice scenariu de apărare

Foto: fortificații realizate de Armata rusă

Într-un interviu pentru presa rusă, corespondentul de război Andrei Kots susține că Armata rusă este pregătită pentru absolut toate direcțiile.

”În Zaporijjia, de exemplu, nu există una, două sau trei linii de apărare, ci multe altele. Nu va mai fi posibil pentru armata ucraineană să repete experiența de la Harkiv (ofensiva ucraineană de succes de la sfârșitul verii anului trecut, n.r.).

Avem structuri de apărare în toate direcțiile. Deja sub Volnovaha se ridică fortificații, în cazul în care se efectuează una dintre loviturile principale sau auxiliare de la Vuhledar”.

Descarcă-ți aplicația DefenseRomania. O poți instala de aici: iOS (App Store)    Android (Magazin Play)

 

Este posibilă o panică rusească fără avioane occidentale?

Avioane americane de tip F-16 Fighting Falcon - Ucraina, înainte de invazia rusă din 22 februarie 2022.

Ministrul adjunct al Apărării Vladimir Gavrilov într-un interviu acordat TheIndependent, a anunțat că Rusia „va intra în panică” când Ucraina va lansa o contraofensivă.

Gavrilov crede în avantajul Forțelor Armate ale Ucrainei echipate cu echipamente occidentale și moralul ridicat al armatei.

„Ne-am arătat curajul, că suntem serioși și pregătiți să ne apărăm țara prin toate mijloacele”, a spus Gavrilov.

Potrivit acestuia, reținerea lui Bahmut a fost un moment cheie în pregătirea Ucrainei pentru o contraofensivă. Ținând un cap de pod în „cetatea” Bahmut, Ucraina a dezvăluit faptul că mașina militară rusă „nu mai are calitatea pe care o vedeam acum un an, când Rusia a lansat o invazie la scară largă a Ucrainei și a intrat în primul val cu tancuri".

El a reiterat apelul Ucrainei ca aliații să facă următorul pas și să desfășoare avioane de luptă moderne, spunând că nu există altă cale de a împiedica forțele aeriene moderne ale Rusiei să atace adânc în spatele frontului ucrainean.

Până una alta, Kievul trebuie să se descurce cu ce are, inclusiv cele 23 de avioane MiG-29 care au ajuns oficial în Ucraina, trimise de Slovacia și Polonia.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel