Polonezii vor demara un program major de achiziție de submarine. Englezii sunt pregătiți să „joace un rol” în proiect

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Submarinul polonez „ORP” Orzeł. Sursa foto: Ministerul polonez al Apărării.
Submarinul polonez „ORP” Orzeł. Sursa foto: Ministerul polonez al Apărării.

Babcock International Group și-a anunțat disponibilitatea de a contribui la programul polonez de submarine ORKA, care este în plină ascensiune. Compania afirmă că este pregătită să își valorifice competențele pentru a contribui la această inițiativă importantă în domeniul apărării. 

 

Cele mai importante companii din industria navală globală își intensifică eforturile de pregătire a programului polonez de submarine Orka, care va lansa o nouă clasă de până la patru submarine diesel-electrice, cu propulsie convențională (SSK) pentru marină poloneză.

Programul Orka, lansat pentru prima dată în 2014, a fost reconfigurat în mai 2023, pe măsură ce au fost prezentate noi cerințe pentru industrie, care a propus deja platforme precum clasa A26 Blekinge a Suediei, modelul german Type 212CD și clasa de submarine franceze Scorpene.

Polonia operează în prezent un singur submarin din clasa Kilo, de origine sovietică, datând din anii 1980, și încearcă să își modernizeze forţele navale în cadrul unei inițiative europene de reînarmare pe scară largă, pe măsură ce războiul Rusia-Ucraina continuă să genereze insecuritate în regiune.  

 

Englezii vor să „joace un rol” în programul de submarine al Poloniei

 

Într-un comunicat din 3 septembrie 2024, programat să coincidă cu expoziția și conferința de apărare MSPO din Polonia, pe care o vizitează și DefenseRomania, compania Babcock a declarat că „se pregătește” să „joace un rol” în programul Orka derulat de Polonia.

Babcock spune că a lucrat cu constructori de submarine din întreaga lume timp de decenii, stabilindu-și o reputație solidă în furnizarea de soluții avansate pentru diverse forțe navale, inclusiv Royal Navy, Royal Australian Navy și Forțele Navale Spaniole. Compania evidențiază faptul că deține o reputație de peste 50 de ani în proiectarea, fabricarea și integrarea sistemelor de operare și lansare a armelor aflate în dotarea submarinelor.

De asemenea, compania Babcock colaborează în prezent cu consorțiul PGZ-Miecznik din Polonia pentru a finaliza programul de fregate Miecznik bazat pe proiectul Arrowhead 140. Acest parteneriat a oferit companiei Babcock informații despre prioritățile naționale de apărare ale Poloniei, care includ securitatea, capacitățile industriale și valoarea socială.

În ceea ce privește capacitățile, Babcock își propune să furnizeze sisteme de control și lansare a armelor instalate la bordul submarinelor pentru clienții din întreaga lume. 

Soluțiile tehnologice avansate ale Babcock includ sisteme de lansare de ultimă generație acționate de pompe cu turbină cu aer, despre care compania susține că oferă compatibilitate cu o varietate de torpile, mine și rachete.

Sunt însă și alte companii precum  Thyssen Krupp Marine, Saab, Naval Group sau Hanwha Ocean care sunt foarte interesate de programul submarinelor poloneze.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel