Politico scrie că alegerea lui J.D. Vance anunță „dezastrul pentru Ucraina”. Presa rusă salută „alegerea ideală” după ce a scăpat de Rubio și Nikki Haley

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:
JD Vance, vicepreședintele ales de Donald Trump. Foto: Agerpres
JD Vance, vicepreședintele ales de Donald Trump. Foto: Agerpres

Alegerea lui Donald Trump pentru funcția de vicepreședinte în cazul în care va câștiga alegerile din 5 noiembrie îngrijorează Europa și mai ales Uacraina.

Deși păreau favoriți Marco Rubio sau chiar Nikki Haley, cea care l-a și contracarat pe Trump, ambii candidați republicani care susțin lupta Ucrainei împotriva ocupantului rus, alegerea lui Trump a surprins. Fostul președinte l-a ales pe tânărul J.D. Vance, senator de Ohio, în vârstă de doar 39 de ani. 

J.D. Vance e un fost U.S. Marines și are doar doi ani de mandat în Senat. Interesant e că în urmă cu câțiva ani a fost un critic înverșunat al lui Donald Trump.

Însă dacă privim lucrurile din perspectiva Ucrainei alegerea nu e deloc una confortabilă. Un înalt oficial al UE a declarat pentru Politico că alegerea lui J.D. Vance e „un dezastru pentru Ucraina”.

Sursa citată amintește că Vance și-a exprimat clar opiniile în 2022 cu privire la Ucraina atunci când, într-un interviu acordat lui Steve Bannon, a recunoscut că nu îi pasă ce se întâmplă cu Ucraina.

„Trebuie să fiu sincer cu tine, nu-mi pasă cu adevărat ce se întâmplă cu Ucraina în niciun fel”, preciza în 2022 J.D. Vance.

În cadrul Conferinței de la Munchen, actualul candidat la postul de vicepreședinte al SUA, declara tot pentru Politico, că SUA trebuie să-și reevalueze sprijinul acordat Ucrainei și a omis întrevederi cu delegația Ucrainei.

Vance e un critic și al dependenței Europei de SUA, în special a statelor care nu ating 2% din PIB pentru Apărare. O poziție de data asta normală în contextul în care SUA sunt principalul furnizor financiar al Alianței iar economii puternice europene nu au atins nici măcar 2% din PIB pentru Apărare deși și-au luat acest angajament la summitul din Țara Galilor din 2014.

 

Presa rusă salută alegerea lui J.D. Vance

 

2. Photo sour... (trump-vance_59208100.png)

Photo source: GOP

Publicația rusă de propagandă pro-Kremlin Vzglyad scrie într-un material că D.J. Vance e „candidatul ideal din punctul de vedere al Rusiei”. 

Materialul precizează că acum problema se pune cum să se evite cel de-al treilea război mondial. Rușii amintesc și ei că Vance a fost foarte critic cu Ucraina în ceea ce privește susținerea ei și chiar ar fi susținut „renunțarea la aderarea la NATO și la teritoriile ocupate de Armata rusă”.

Rușii scriu că Marco Rubio sau Nikki Haley, ambii intervenționiști, ar fi influențat negativ politica cu privire la Ucraina. Sursa citată îi numește pe cei doi „șoimi ai războiului”.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel