"Planuri de a rămâne acolo pentru o lungă perioadă de timp" - o prezentare generală realizată de mass-media occidentala cu privire la operația ucraineană din regiunea Kursk

Cristian Soare |
Data publicării:
Forțele Armate ale Ucrainei - fotografie ilustrativă.
Forțele Armate ale Ucrainei - fotografie ilustrativă.

Forțele ucrainene sapă tranșee în regiunea Kursk, ceea ce poate indica faptul că vor rămâne acolo pentru mult timp, scrie Forbes despre operația militară din regiunea Kursk. Autorul articolului subliniază că fiecare zi în care Rusia nu contraatacă le oferă "ucrainenilor ocazia de a săpa și mai adânc".

Potrivit autorului articolului din Forbes, David Axe, construcția de fortificații de către ambele părți poate însemna că se anticipează ''lupte statice'', dar nu garantează că forțele ucrainene și-au încheiat ofensiva sau că forțele ruse nu pot contraataca și îi pot împinge pe ucraineni înapoi la graniță.

,,Acest lucru înseamnă că linia frontului este stabilizată și că este posibilă o ocupație ucraineană pe termen lung a unei părți din regiunea Kursk", scrie Forbes. ,,Acum că ajutorul american ajunge [în Ucraina], trupele ruse nu se pot baza pe faptul că forțele ucrainene rămân fără muniție. Pentru a respinge potențialele mii de trupe ucrainene din regiunea Kursk, acestea vor trebui să ocupe tranșeele rând pe rând".

Forbes notează că forțele armate ucrainene ar putea desfășura aproximativ peste 10 000 de soldați în regiunea Kursk și în regiunea învecinată Sumy din Ucraina. Citând Centrul ucrainean pentru Strategii de Apărare, Forbes înaintează, de asemenea, date privind forțele ruse desfășurate în regiune: încercări de a deplasa 10-11 batalioane rusești, însumând aproximativ 4 000 de soldați, către linia de contact.

Analizând operațiunea din regiunea Kursk, ziarul german Bild notează că Rusia nu poate opri ofensiva ucraineană în acest moment și citează previziunile experților potrivit cărora avansul rapid al forțelor ucrainene ar putea încetini.

,,Cu un atac surpriză în regiunea Kursk din Rusia, forțele armate ucrainene l-au luat prin surprindere pe liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, și pe conducerea sa militară. Până în prezent, armata rusă nu a găsit o soluție pentru a opri ofensiva ucraineană. Armata lui Volodimir Zelenski exercită o presiune neîncetată cu rachete, drone și artilerie", scrie Bild.

 

O lovitură pentru moralul Rusiei

 

Cotidianul britanic The Guardian, citând oficiali, notează că scopul ''operației Kursk'' pentru Ucraina este de a destabiliza Rusia. La fel ca Bild, The Guardian notează că forțele ruse au fost prinse cu garda jos: ,,Kievul a prins Rusia cu garda jos lovind o secțiune slab apărată a liniei frontului - care nu a mai cunoscut lupte semnificative din primăvara anului 2022 - și a rupt apărarea limitată de la graniță".

Ofensiva din regiunea Kursk este, de asemenea, o lovitură pentru moralul Rusiei, deoarece zeci de mii de ruși își părăsesc casele și fug din zonă, scrie The Telegraph.

,,Panica s-a răspândit rapid prin satele din regiunea Kursk, în sudul Rusiei, în timp ce trupele Kievului au pus în scenă săptămâna trecută prima invazie străină pe teritoriul Rusiei de la al Doilea Război Mondial", scrie The Telegraph. De asemenea, ziarul subliniază că vestea operațiunii de la Kursk ridică moralul ucrainenilor: ,,În Ucraina, oamenii sărbătoresc, aclamându-i pe soldații ucraineni care, spun ei, le dau rușilor obișnuiți o mostră din propria lor medicină".

Generalul australian în retragere Mick Ryan a schițat trei scenarii posibile pentru operația Kursk, într-o analiză publicată pe reţeaua de socializare X. Prima opțiune este "consolidarea teritoriului capturat în prezent și apărarea acestuia până când vor avea loc anumite negocieri".

Potrivit lui Ryan, aceasta este opțiunea cu cel mai mare risc, deoarece pozițiile ucrainene din regiunea Kursk conțin numeroase puncte de sprijin mici care pot fi ușor izolate și distruse. Aceasta ar însemna, de asemenea, potrivit lui Mick Ryan, punerea în pericol a unui număr semnificativ de trupe.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel