”Planul de pace ar fi o înfrângere pentru Federația Rusă”. Kremlinul merge înainte cu ”operațiunea specială” de invadare a Ucrainei

Președintele rus Vladimir Putin, și Dimitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului
Președintele rus Vladimir Putin, și Dimitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a criticat planul președintelui ucrainean Volodimir Zelenski de a pune capăt războiului, declarând că Rusia va continua lupta în Ucraina până când își va atinge obiectivele, anunță TASS.

„Nu este prima dată când auzim declarații similare din partea reprezentanților regimului de la Kiev. (…) Vom continua operațiunea noastră militară specială și ne vom atinge toate obiectivele”, a spus Dimitri Peskov, reprezentantul regimului de la Moscova, mai exact purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, ales președinte al Federației Ruse în urma unor alegeri dubioase, ca să le numim eufemistic.

Operațiunea militară specială este termenul oficial al Moscovei pentru războiul de agresiune al lui Putin împotriva Ucrainei.

Planul de pace despre care a vorbit Zelenski, este numit de către Peskov drept „un plan de înfrângere a Federației Ruse”.

Interpretarea Kremlinului a Planului de Pace duce cu gândul la discursul lui Hitler în anii 30. Practic, oficialii ruși ne confirmă că respectarea dreptului internațional - adică inviolabilitatea frontierelor, nerecurgerea la forță, integritatea teritorială a altui stat - înseamnă înfrângerea Rusiei.

 

Planul de pace al Ucrainei

 

”Principalul punct al acestui plan este de a forța Rusia să pună capăt războiului. Și îmi doresc foarte mult să fie corect față de Ucraina”, a declarat șeful statului ucrainean, potrivit Reuters.

Președintele Zelenski a subliniat că războiul cu Rusia se va încheia în cele din urmă cu un dialog între cele două țări, dar că este necesar ca Kievul să aibă o poziție cât mai puternică în discuții. Zelenski vrea să discute despre plan, despre care spune că include, printre altele, aspecte economice și diplomatice, atât cu președintele american Joe Biden, cu candidatul democrat la președinție Kamala Harris, cât și cu rivalul ei la președinția SUA, Donald Trump.

Zelenski continuă să considere summiturile internaționale de pace organizate de Ucraina ca fiind esențiale. Unul a avut deja loc în Elveția, au participat zeci de țări, dar Rusia nu a fost invitată. Al doilea summit ar trebui să fie organizat cu participarea Rusiei, dacă Moscova acceptă invitația. Cu toate acestea, după cum a declarat șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov, nu sunt negocieri pe masă după incursiunea în regiunea Kursk.

Negocierile de pace au avut loc la scurt timp după începerea invaziei ruse din februarie 2022, dar după ce au apărut informații privind masacrul de la Bucea, discuțiile au stagnat și nu au fost niciodată, cel puțin oficial, reluate.

Ucraina a insistat de mult că Rusia trebuie să părăsească toate teritoriile ocupate, inclusiv peninsula Crimeea, pe care Moscova a anexat-o în 2014. Însă Rusia refuză acest lucru și condiționează negocierile de retragerea trupelor ucrainene din patru regiuni ucrainene, pe care Putin nici măcar nu le controlează pe deplin. Acestea sunt regiunile Herson, Zaporojie, Luhansk și Donețk.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel