Doi piloţi ucraineni au fost testaţi pe un simulator F-16. Ultimul cuvânt în privinţa livrării acestor avioane îl au Statele Unite

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Statele Unite au evaluat doi piloți ucraineni pentru a vedea cum se descurca în pilotarea avioanelor F-16. Documentele relevante cu rezultatele testelor piloților ucraineni au fost publicate de Yahoo News. Antrenarea piloților ucraineni pentru a pilota avioane de luptă F-16 americane va dura doar 4 luni, cel puţin aşa reiese din aceste documente. Trebuie precizat că este vorba despre pregătirea de bază şi nu despre pregătirea pentru condiţii de luptă reală.

 

 

Acest lucru este mult mai rapid decât cele 18 luni la care s-au referit în mod repetat oficialii Pentagonului. Documentul, care a fost oferit altor state aliate NATO, conține o evaluare detaliată realizată la sfârșitul lunii februarie și începutul lunii martie la Baza Morris Air Naţional Guard din Tucson, Arizona, unde se află baza 162nd Air Force.

Doi piloți ucraineni au luat parte la teste, unul calificat pe MiG-29 și celălalt pe Su-27, care nu au primit nicio pregătire formală pe F-16, cu excepția unei scurte introduceri.

Aceștia au fost apoi testați pe simulatorul de zbor F-16, desfășurând 9 evenimente pe simulator care au totalizat 11,5 ore, potrivit Yahoo News.

Evaluarea, redactată de un locotenent-colonel din cadrul Escadrilei 162, a concluzionat că piloții ucraineni au fost capabili să efectueze o serie de manevre tehnice în condițiile simulate, cum ar fi aterizarea aeronavei după o defecțiune a motorului din cauza unui accident. De asemenea, ambii piloți au fost capabili să efectueze atacuri simulate pe baza parametrilor transmis în timpul zborului în simulator.

Principala provocare în materie de instruire identificată în timpul evaluării a fost faptul că piloții ucraineni nu erau familiarizați cu avionica sofisticată a F-16, care afișează informații în limba engleză. Limba engleză a reprezentat o "provocare", deși evaluatorii afirmă că ambii piloți ucraineni au arătat îmbunătățiri semnificative în ceea ce privește cunoștințele de limba engleză în decurs de două săptămâni.

 

Statele Unite nu permit momentan piloţilor ucraineni să se antreneze pe avioanele F-16 aflate în dotarea statelor europene

 

În ciuda dorinței exprimate de mai multor state europene ca Ucraina să primească avioane F-16, situația continuă să nu fie în favoarea Kievului. În ultimele doua zile, au aparut informatii că Marea Britanie și Olanda vor încerca să convingă Statele Unite să permită reexportul unor avioane F-16 către Ucraina.

Cu toate acestea, situația nu este tocmai "atât de pozitivă" pentru Ucraina, așa cum o descriu unele surse. În prezent, există un dezacord în relațiile dintre SUA și partenerii săi, după cum precizează The New York Times.

Recent, un oficial ucrainean de rang înalt, care a dorit să-și păstreze anonimatul, a declarat ziarului american că, în prezent, ei [piloții ucraineni] nu au dreptul său permisiunea Washingtonului de a se la manşa avioanelor de vânătoare F-16 aflate în inventarul statelor europene. Adică Washingtonul nu permite antrenarea piloților ucraineni pe avioane F-16.

Washingtonul continuă să creadă că Ucraina nu are nevoie de F-16. Această opinie a fost împărtășită încă de anul trecut, iar Casa Albă continuă să urmeze această linie politică până în prezent. NYT scrie că "atât de profund este scepticismul Washingtonului încât piloților ucraineni nu li se permite în prezent nici măcar să se antreneze pe F-16".

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel