Piloţii ruşi au încercat în Siria să repete incidentul din Marea Neagă cu doborârea dronei MQ-9 Reaper (Foto/Video): Au fost utilizate avioane Su-35

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Un SU-35 rusesc zboară în apropierea unei drone MQ-9 Reaper a Forțelor Aeriene ale SUA, miercuri, 5 iulie 2023, deasupra Siriei. Sursa Foto: U.S. Air Force.
Un SU-35 rusesc zboară în apropierea unei drone MQ-9 Reaper a Forțelor Aeriene ale SUA, miercuri, 5 iulie 2023, deasupra Siriei. Sursa Foto: U.S. Air Force.

U.S. Air Forces Central a publicat ieri o înregistrare video cu momentul în care două avioane de vânătoare rusești Su-35 au efectuat o serie de manevre periculoase în încercarea de a doborî dronele americane MQ-9 Reaper care zburau în spaţiul aeriană al Siriei. După cum se poate observa în imagini, piloţii ruşi au încercat în Siria să repete incidentul din Marea Neagă, din lună martie, când un avion de luptă rusesc Su-27 a provocat doborârea unei drone MQ-9 Reaper a U.S. Air Force.

Pe 5 iulie 2023, în jurul orei 10:40, avioane rusești Su-35 au abordat un comportament periculos și neprofesionist în timp ce efectuau o aşa-zisă misiune de interceptare a unor avioane fără pilot americane în spaţiul aerian al Siriei.

În timp ce trei drone americane MQ-9 se aflau într-o misiune împotriva unor ținte ISIS, trei avioane de vânătoare rusești au început să urmărească dronele.

Contrar normelor și protocoalelor stabilite, avioanele rusești au folosit mai multe ''parachute flares'' (n.r. rachete de semnalizare - contramăsuri asistate de paraşută) în fața dronelor, în încercarea de a le perturba zborul. Dronele americane au fost nevoite să efectueze manevre de evitare, a precizat U.S. Air Forces Central.

În plus, un pilot rus și-a poziționat avionul în fața unei drone MQ-9 și a pornit postcombustia, încercând astfel să avarieze aeronava americană.

Youtube video image

Un astfel de comportament al aeronavelor rusești reprezintă o încercare de a doborî aeronave militare americană fără a se angaja în mod oficial într-o coliziune directă. Acest lucru ar putea fi explicat prin reticența față declanşarea unui conflict militar direct cu Statele Unite.

Acesta nu este primul caz de acest fel. Comandamentul suprem al Forțelor Aeriene americane din Orientul Mijlociu a publicat în luna aprilie mai multe înregistrări video care arată două întâlniri în spaţiul aerian al Siriei între avioane americane F-16 și aeronave Su-35 Flanker-E rusești complet înarmate.

La momentul respectiv, șeful Comandamentului Central al SUA, generalul Michael "Erik" Kurilla, declara că a existat o "creștere semnificativă" a activității aeriene agresive întreprinse de aeronavele ruseşti deasupra sau în apropierea zonelor în care forțele coaliției internaţionale conduse de SUA operează în Siria.

De asemenea, în lună martie a acestui an, avioane de luptă rusești au doborât o dronă americană MQ-9 deasupra Mării Negre.

Incidentul în care rușii au interceptat UAV-ul american de recunoaștere, care a dus la pierderea acestuia, a avut loc la 14 martie anul acesta.

Atunci, două avioane de vânătoare rusești Su-27 au efectuat o interceptare periculoasă și neprofesionistă a aeronavei de recunoaștere fără pilot MQ-9 a SUA, care opera în spațiul aerian internațional deasupra Mării Negre.

Un Su-27 rusesc a aruncat combustibil în fața drone MQ-9 și a lovit elicea motorului dronei MQ-9 după ce a efectuat mai multe manevre periculoase la mică distanţă de aeronavă americană.

Din cauza avariilor, drona nu s-a putut întoarce la bază, așa că s-a luat decizia de către comandamentul U.S. Air Force ca acesta să fie prăbuşita controlat în apele internaționale din Marea Neagră.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2025 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel