Piloții britanici de Eurofighter își fac selfie-uri în aer cu bombardierele Rusiei: „În caz de război erați morți deja de 20 de minute”

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:
Avion de luptă Eurofighter Typhoon al Marii Britanii, interceptând un bombardier Tu-142 rus. Sursă foto: Guvernul Marii Britanii
Avion de luptă Eurofighter Typhoon al Marii Britanii, interceptând un bombardier Tu-142 rus. Sursă foto: Guvernul Marii Britanii

Rusia testează intens viteza de reacție a Alianței Nord Atlantice. Incidentele privind interceptarea unor avioane ruse care se apropie provocator de spațiul aerian NATO, fără să îl încalce, sunt aproape zilnice, atât în nordul, cât și în sud-estul Europei.

Ultimul astfel de incident a avut loc ieri în nordul Europei. Marea Britanie a anunțat oficial că a ridicat avioane de luptă Eurofighter Typhoon pentru a intercepta bombardiere rusești care se apropiau de spațiul aerian al NATO.

Incidentul a avut loc în apropierea arhipelagului Shetland din Scoația. Avioanele britanice de luptă au monitorizat bombardierele ruse care nu au încălcat însă spațiul aerian al Alianței. 

Astfel de incidente însă sunt la ordinea zilei.

Rușii testează intens viteza de reacție a NATO și provoacă Alianța Nord-Atlantică.

În ciuda faptului că la televiziunile ruse propagandiști arhicunoscuți precum Vladimir Soloviov sau Margarita Simonian cer în fiecare seară Armatei ruse să intre în Berlin sau Paris ori să bombardeze Tower Bridge din Londra, Rusia nu are capacitatea nici militară, economică sau tehnologică de a susține un război cu NATO.

 

Jocul de-a șoarecele și pisica în spațiul aerian internațional. Piloții britanici de Eurofighter își fac selfie-uri cu bombardierele ruse, dar transmit un mesaj clar: În caz de război erați deja morți de 20 de minute

 

2. Eurofighte... (eurofighter-marea-britanie-eurofighter-typhoon_99111800.png)

Eurofighter Typhoon britanic. Foto: Royal Air Force

Profesorul britanic Michael Clarke, expert în probleme de securitate, comentând recentul incident din Scoția dintre avioanele britanice Eurofighter și bombardierele ruse, a declarat pentru Sky News, că intenția Moscovei, pe lângă testarea reacției NATO, e să intimideze și să-i facă pe aliați să creadă că războiul din Ucraina „scapă de sub control” iar Occidentul „se joacă cu focul ajutând Ucraina”.

Expertul britanic spune că acțiuni precum interceptarea și monitorizarea avioanelor ruse sunt la ordinea zilei.

„E mai mult vorba de selfie-uri în aer”, a precizat Clarke care a explicat că piloții aeronavelor își fac frecvent poze de tip selfie cu aeronavele interceptate.

Dar pe lângă asta există un mesaj clar din partea piloților aliați. „Prin spațiul NATO nu se trece”, precizează profesorul Clarke care adaugă:

„Mesajul transmis de avioanele Eurofighter către bombardierele ruse e: Acum suntem aici, vă fotografiem de la 50 de metri distanță, dar în condiții de război ați fi fost morți de acum 20 de minute”, conchide profesorul britanic.

CITEȘTE ȘI: Nicu Fălcoi: Excluzând armele nucleare, un conflict convențional cu Rusia ar fi o defilare pentru NATO

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2025 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel