Phenianul se izolează de Coreea de Sud: Armata închide complet orice rută de transport, iar frontiera va fi fortificată

Sursă foto: Itapetinga.ba.gov.br
Sursă foto: Itapetinga.ba.gov.br

Armata Coreei de Nord spune că va închide complet granița cu Coreea de Sud. Din moment ce legăturile peste granița extrem de militarizată au fost deja închise de ani de zile, anunțul reprezintă, de fapt, încă o confirmare că Phenianul nu este dispus la dialog și se bazează pe aliatul său principal - Rusia.

Coreea de Nord a anunțat miercuri că își va bloca complet granița cu Coreea de Sud și va construi structuri de apărare în prima linie pentru a face față „isteriei confruntării” a forțelor sud-coreene și americane.

Accesul rutier și feroviar către Coreea de Sud va fi complet întrerupt începând de miercuri, a spus Armata care a explicat că va „închide și bloca definitiv granița de sud” și va fortifica zonele de pe partea sa.

Armata Populară Coreeană a descris această mișcare drept „o măsură de auto-apărare pentru prevenirea războiului”, susținând că este ca răspuns la exercițiile de război din Coreea de Sud și prezența frecventă a activelor nucleare americane în regiune.

Deși mișcările au fost probabil o tactică de presiune, acesta marchează încă o escaladare, într-un moment în care tensiunile dintre Corei sunt la cel mai înalt punct din ultimii ani.

Ministerul Apărării din Coreea de Sud a declarat într-o declarație că Comandamentul Națiunilor Unite (UNC) a fost sesizat cu privire la această problemă.

Armata din Coreea de Sud a declarat miercuri că nu va tolera nicio încercare a Coreei de Nord de a schimba status quo-ul. A spus că Coreea de Sud va răspunde puternic dacă Coreea de Nord lansează provocări. 

Oficialii sud-coreeni au declarat anterior că Coreea de Nord a adăugat, încă din aprilie, bariere antitanc și a consolidat drumurile de pe partea sa a graniței, într-o încercare de a-și consolida postura de securitate din prima linie și de a-i opri pe soldații și cetățenii săi să dezerteze în Coreea de Sud.

Într-un raport adresat marți parlamentului, Ministerul Unificării din Coreea de Sud a declarat că Coreea de Nord a tăiat legăturile de pe partea de nord a căilor ferate transfrontaliere și lămpile din apropiere și a plantat mine de-a lungul graniței.

 

Atitudinea agresivă a Phenianului

 

Tensiunile din Peninsula Coreeană sunt la cel mai înalt punct din ultimii ani, Coreea de Nord continuând o serie de teste provocatoare de arme, iar Coreea de Sud și SUA extinzându-și exercițiile militare.

Agenția nord-coreean de știri, KCNA a declarat că Coreea de Nord a testat marți un sistem de artilerie cu rază lungă de acțiune despre care observatorii spun că reprezintă o amenințare directă pentru Seul, capitala sud-coreeană, care se află la doar o oră de mers cu mașina de graniță.

Conducătorul nord-coreean Kim Jong Un a anunțat la începutul anului 2023 că nu mai depune eforturi pentru reunificarea cu Sudul, stârnind îngrijorări privind riscul unei reizbucniri a războiului în peninsula coreeană, după mai bine de 7 decenii de armistițiu.

„Din punctul meu de vedere, este necesar să se șteargă din constituție expresii precum „jumătatea de nord” și „independența, reunirea pașnică și marea unitate națională”, a adăugat el, sugerând că constituția ar trebui revizuită „la următoarea sesiune”.

”Următoarea sesiune” a avut loc săptămâna aceasta și s-a încheiat marți. Cu toate acestea, deși mulți analiști se așteptau ca Phenianul să ratifice comentariile anterioare ale lui Kim și să facă amendamente constituționale la politicile de unificare și de frontieră, nu au fost făcute publice astfel de modificări.

Un analist de la Institutul Coreean pentru Unificare Națională a sugerat că Phenianul ar putea aștepta rezultatul alegerilor din SUA înainte de a lua decizii concrete, scrie BBC.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel