Peste 150 de drone ucrainene au atacat aseară mai multe regiuni din Rusia. Un incendiu major a izbucnit la o centrală electrică din regiunea Tver

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Drone ucrainene / Forțele aeriene ale Ucrainei, facebook
Drone ucrainene / Forțele aeriene ale Ucrainei, facebook

Ucraina a lansat duminică dimineață o lovitură cu drone care a vizat Moscova și alte câteva regiuni rusești, au declarat oficiali ruși.

Mai multe canale Telegram au raportat explozii puternice în apropierea centralei termice Konakovo situată în regiunea Tver, iar filmările exploziilor au apărut pe X.

Ministerul Apărării al Federației Ruse susține că 158 de drone de tip aeronave ucrainene au fost doborâte în această noapte în regiunile Kursk, Bryansk, Voronezh, Belgorod, Moscova, Kaluga, Lipetsk, Tula, Tambov, Smolensk, Oryol, Tver și Ivanovo.

Reuters nu a putut verifica în mod independent rapoartele. Momentan nu există comentarii din Ucraina.

O dronă care zbura spre Moscova a fost distrusă în regiunea din jurul capitalei ruse, a declarat primarul Moscovei, Serghei Sobianin, într-o postare pe aplicația de mesagerie Telegram.

Deși oficialul rus susține că nu există pagube sau victime și nu există nicio amenințare pentru funcționarea rafinăriei, canalul de Telegram Astra transmite că localnicii au observat o „torță” care ardea la rafinărie. O astfel de coloană de foc este de obicei vizibil în timpul operațiunilor planificate de ardere a combustibilului la rafinărie, dar se presupune că arde mai intens după atacul cu drone.

Potrivit localnicilor, în total, aproximativ 5-6 UAV-uri au atacat centrala electrică Konakivskaya GRES din regiunea Tver.

Guvernatorul Regiunii Tver, Ihor Rudenia , a declarat că în zona Konakovo, focul antiaerian ar fi doborât cinci drone. Oficialul susține că, conform informațiilor preliminare, nu au existat victime în urma atacului.

Cel puțin 12 drone lansate de Ucraina au fost, de asemenea, distruse peste regiunea de graniță Bryansk din sud-vestul Rusiei, a declarat guvernatorul regiunii, Alexander Bogomaz, pe Telegram.

Două avioane de atac fără pilot au fost doborâte deasupra regiunii Kursk, a declarat Alexei Smirnov, guvernatorul interimar al regiunii, care a fost parțial ocupată de Ucraina după invazie, a declarat pentru Telegram.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel