Pericol de atac terorist împotriva bazelor militare ale SUA din Europa. Avertizarea vizează inclusiv militarii americani din România 

Cătălin Costea |
Data publicării:
Trupe americane la Mihail Kogălniceanu (MK)
Trupe americane la Mihail Kogălniceanu (MK)

Comandamentul European al SUA din Stuttgart a emis duminică 30 iunie o alertă pentru ridicarea nivelului de protecție a forței în rândul mai multor baze din Europa în care activează militari americani, inclusiv pentru cei din România. 

Atenționarea, care va menține până la o nouă notificare nivelul de alertă cunoscut în jargonul militar american ca „Charlie”, a fost trimisă atât bazelor Rheinland-Pfalz și Ramstein, care împreună formează cea mai mare comunitate militară americană de peste mări, cât și contingentelor care deservesc instalațiile din România și Bulgaria. De asemenea, Baza Aeriană Aviano din Italia și-a ridicat nivelul de alertă la Charlie, iar alte facilități din Italia au introdus măsuri de securitate îmbunătățite. 

2. Sursă foto... (deveselu_81069100.jpg)

Sursă foto: U.S. Aegis Ashore Missile Defense System Romania @official

Nivelul de alertă Charlie „se aplică atunci când are loc un incident, se primesc informații care indică o anumită formă de acțiune teroristă sau este probabilă vizarea personalului sau a instalațiilor”, potrivit semnificației explicate pe site-ul oficial al Armatei americane, care mai prevede și că la acest indicativ se pun în aplicare „planuri de reducere a personalului neesențial”.

Nivelurile de protecție a forței stabilite de armata americană sunt, în ordine progresivă, Normal, Alpha, Bravo, Charlie sau Delta. Nivelul Bravo a devenit obișnuit în bazele americane timp de mulți ani după atacurile din 11 septembrie 2001. 
 
EUCOM, care din motive de securitate refuză de obicei să intre în detalii privind modificările măsurilor de protecție a forței, a informat duminică seara, printr-o declarație, doar că „evaluează în mod constant o varietate de factori care joacă un rol în siguranța comunității militare americane din străinătate. Ca parte a acestui efort, de multe ori luăm măsuri suplimentare pentru a menține siguranța membrilor serviciului nostru.” 

În ultimele săptămâni, oficialii americani au tras un semnal de alarmă cu privire la creșterea amenințărilor teroriste, ca urmare a atacului Hamas din 7 octombrie asupra Israelului și a războiului în curs din Gaza. „Am văzut că amenințarea teroriștilor străini a crescut la un alt nivel după 7 octombrie”, a declarat directorul FBI, Christopher Wray, în raportul prezentat pe 4 iunie în fața Senatului.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel